Luiyi de Lucas saapui FC Hakaan kesken viime kauden.

Kookas toppari sai mukavasti vastuuta loppukaudella ja kuului FC Hakan puolustuksen avainpelaajiin.

Espanjan suurin urheilulehti Marca haastatteli Dominikaanista tasavaltaa maajoukkuetasolla edustavaa puolustajaa maaliskuussa.

26-vuotias de Lucas pelaa ensimmäistä kertaa eurooppalaisessa pääsarjassa. De Lucas on pelannut aiemmin muun muassa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Segunda B:ssä.

– Suomessa unelmani kävi toteen. En koskaan kuvitellut pelaavani jalkapalloa ammatikseni, sillä pelasin aina amatööritasolla. Tein paljon töitä voidakseni työskennellä jalkapalloilijana ja nyt onnistuin siinä. Pelaan eurooppalaisessa pääsarjassa. Tämä on huima kokemus, de Lucas muistutti.

– Kaikki valmennusryhmän jäsenet motivoivat minua paljon ja työskentelevät todella hyvin. Teemme hyvin töitä ja sen myötä saavutamme tavoitteitamme. Seuran henkilökunta ja esimerkiksi ruokakaupan työntekijät kohtelevat minua todella lämpimästi ja kunnioittavasti. Pidän siitä.

De Lucas sairasti tammi-helmikuun vaihteessa koronan.

– Se oli haastavaa minulle, vaikka pikku hiljaa kuntouduinkin siitä. FC Haka kohteli minua loistavasti karanteenin aikana. Minulta ei puuttunut mitään ja he kyselivät kunnostani läpi vuorokauden. Se on ele, jota en voi koskaan unohtaa ja olen hyvin kiitollinen siitä kaikille.

De Lucas edustaa FC Hakaa alkavallakin kaudella.

Lähde: MARCA