Glen Kamara myydään kesällä? – “Yksi pelaaja on uhrattava”

© Kuva: Getty Images

50 000 punnan pikkusummalla kaksi vuotta sitten Rangersiin hankittu Glen Kamara esiintyy yhä useammin ja useammin siirtohuhuissa. Huuhkajien keskikentän avainpelaaja on erittäin tärkeässä roolissa myös skolantilaisessa seurajoukkueessaan, joka on vakuuttavasti matkalla kohti ensimmäistä Skotlannin-mestaruuttaan kymmeneen vuoteen. Mestaruus olisi myös Kamaran uran ensimmäinen.

Kerroimme eilen siitä, kuinka Rangersin entinen puolustaja Alan Hutton kertoi pitävänsä huhuissa liikkunutta Rangersin minimihintapyyntöä 10 miljoonaa puntaa (noin 11,6 miljoonaa euroa) Kamarasta pilkkahintana. Samalle lähteelle, Football Insiderille puhunut entinen Englannin ja Skotlannin valioliigapelaaja Noel Whelan kehottaa kuitenkin Rangersia uhraamaan suomalaisen ja ottamaan rahat pois. Syy näkemykseen on koronapandemian aiheuttamissa taloudellisissa tappioissa.

– Kamara on pelaaja, jonka (Rangersin valmentaja) Steven Gerrard haluaa ymmärrettävästi sitouttaa uuteen sopimukseen. Kun kuitenkin ajatellaan tätä kautta ja Covid-19:ta, laskuja ja seuran pyörittämistä, ehkä yhden pelaajan täytyy lähteä tappioiden kattamiseksi, Whelan aloitti.

– Ehkä Rangers käsittää, että heidän täytyy saada pankkiin 10-15 miljoonaa puntaa menetettyjen rahojen korvaamiseksi. Voi olla, että heidän on uhrattava yksi pelaaja.

Whelanin mielestä tuo pelaaja voisi olla juuri Kamara, sillä kysyntää häntä kohtaan uskotaan olevan paljon muun muassa Englannin Valioliigassa. Miljoonapotti tekisi skottiseuralle erittäin hyvää, mutta Kamaran merkitystä Whelan ei vähättele. Suomalainen on pelannut tällä kaudella 39 ottelua, ja Rangersin erittäin vahvasti sujuneella Eurooppa-liigan taipaleella 16 minuuttia vaille täydet minuutit.

– Jos hänestä (Kamara) voi saada sen summan (10-15 miljoonaa puntaa), niin mahtavaa. Samalla joukkue kuitenkin heikkenee, jos avainpelaaja lähtee. Tällaisina aikoina on kuitenkin huolehdittava seurasta ensin, Whelan korostaa.

– Sellaisesta pelaajasta tulee syntymään jonoa. Hän on keskikentän spesialisti ja sellainen pelaaja, jota tarvitaan mestaruuksien voittamiseen.

46-vuotias Whelan pelasi Valioliigaa Leedsissä, Coventryssa ja Middlesbrough’ssa, ja Skotlannin pääsarjaa muun muassa Aberdeenissa. Peliuran päätyttyä hän on toiminut muun muassa BBC:n ja Sky Sportsin asiantuntijana.

Kallein suomalaispelaajan siirto on toistaiseksi Roman Eremenkon siirto kesällä 2011. Rubin Kazan maksoi hänestä Kiovan Dynamolle tuolloin 12,9 miljoonaa euroa. Glen Kamaran mahdollinen siirtokorvaus voisi siis hätyytellä jopa suomenennätystä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.