Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara joutui muutamaa päivää ennen maaliskuun maaottelutauon alkua rasistisen solvauksen kohteeksi. Pelattiin Eurooppa-liigan ottelua Rangers-Slavia Praha, ja sen kiihkeitä loppuhetkiä. TV-kuvissa näkyi selvästi, kuinka Slavian puolustaja Ondrej Kudela käveli torikokouksen yhteydessä Kamaran luo, peitti suunsa kaiketi TV-kameroiden takia ja kuiskasi suomalaisen korvaan jotain, joka sai tämän tulistumaan. Raporttien mukaan Kudela haukkui Kamaraa ”v*tun apinaksi”.

Viime viikolla 34 vuotta täyttänyt Kudela on ollut koko kauden Slavia Prahan runkopelaajia. Tshekin maajoukkueeseen hän nousi vuonna 2019 ja rooli on kasvamassa sielläkin, sillä Kudela pelasi täydet 90 minuuttia molemmissa viime viikon A-maaotteluissa Viroa ja Belgiaa vastaan. Kaikkiaan maaotteluita on nyt pelattuna seitsemän.

Slavia Praha on kiistänyt Kudelan syyllistyneen rasistiseen solvaukseen 18.3. pelatussa ottelussa, mutta Skotlannin poliisi kertoi viime viikolla aloittaneensa tapauksen tutkinnan. Jos myös UEFA toteaa Kudelan toimineen rasistisesti, saanee hän pitkän pelikiellon Slavia Prahan otteluihin.

Nyt Kudela kuitenkin mukana on, ja rikostutkinnasta huolimatta hän matkusti Tshekin maajoukkueen kanssa Britteinsaarille. Hyvin MM-karsinnat aloittanut Tshekki kohtaa tiistai-iltana Cardiffissa tärkeässä vierasottelussa Walesin.

Kudelan puolustajatoveri Vladimir Coufal puhui ottelun alla lehdistölle ja sanoi koko joukkueen olevan Kudelan tukena. Itse rasismisyytöksiä hän ei halunnut kommentoida.

[readmore from=Kudela-Ondrej]

– Tietysti jokainen Tshekin joukkueesta seisoo Ondrejn tukena. Kaikki ovat iloisia, että hän on täällä, West Hamin puolustaja Coufal kommentoi Sky Sportsin mukaan.

– Kudela on tärkeä osa joukkuettamme. Muita tapahtuneita asioita en voi kommentoida.

– Luulen, että Ondrej on iloinen, että saa olla täällä. Hän on kunnon ammattilainen enkä usko, että hänellä on ongelmaa asian kanssa.