Hålandin entinen valmentaja uskoo: Isän menneisyys ei vaikuta tulevaisuuden seuravalintaan – ”Ajattelee itseään”

© Kuva: Getty Images

Erling Braut Håland on noussut Borussia Dortmundissa maailman parhaiden hyökkääjien joukkoon.

20-vuotias Håland on edustanut Dortmundia reilun vuoden ajan. Norjalaiskärki on pelannut seurassa 45 ottelua, joissa on syntynyt uskomattomat 43 maalia ja 11 maalisyöttöä.

Maailman arvokkaimpiin pelaajiin lukeutuva Håland on tällä hetkellä Bundesliigan maalipörssissä kolmantena.

Hålandia aikoinaan norjalaisessa Brynessä valmentanut Alf Ingve Berntsen käväisi Bernabéu Digitalin haastattelussa ja kertoi mielipiteensä entisestä pelaajastaan. Berntsen valmensi Hålandia kesällä 2016 Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Hän yllättää minut jatkuvasti uudelleen ja uudelleen. Tiesin hänen kehittyvän laadukkaaksi pelaajaksi, mutta en odottanut hänen olevan jo näin hyvä 20-vuotiaana.

– Erling on tehnyt jatkuvasti oikeita valintoja. Bryne oli hänelle hyvä seura kasvaa ja kehittyä pelaajana. 16-vuotiaana hän siirtyi Moldeen ja kahta vuotta myöhemmin RB Salzburgiin. Ne olivat loistavia valintoja. Dortmund-siirtokin oli ehdottomasti oikea askel. Hän pelaa suuria minuutteja suurseurassa ja se on Erlingille hyvin tärkeää kehittymisen kannalta, Berntsen muistutti.

Håland on ollut siirtohuhujen kohteena jo vuoden ajan, vaikka nuorukainen siirtyi RB Salzburgista Dortmundiin tammikuussa 2020. Hålandia on huhuttu etenkin Real Madridiin.

Hålandin isä Alf-Inge Håland pelasi muun muassa Manchester Cityssä, mutta Berntsen ei usko isän menneisyyden vaikuttavan Hålandin tulevaan seuravalintaan.

– Erlingin isä pelasi Nottingham Forestissa, Leedsissä ja Manchester Cityssä, joten luonnollisesti Erling seurasi tarkasti niitä seuroja, mutta uskon hänen ajattelevan vain itseään, jos hän päättää vaihtaa seuraa kesällä. Hän ei anna menneisyyden vaikuttaa päätöksiinsä, enkä usko hänen isänsä entisten seurojen vaikuttavan tulevaan päätökseen.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.