Huuhkajat vääntää tiukasti Bosnia-Hertsegovinaa vastaan – Suomella pari huippupaikkaa

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Huuhkajien MM-karsintojen avaus Bosnia-Hertsegovinaa vastaan oli tauolla lukemissa 0-0. Lopulta ottelu päättyi 2-2-tulokseen, lue otteluraportti.

Maalittomuudesta huolimatta ottelussa on nähty muutamia erinomaisia maalipaikkoja.

Jo ensimmäisillä minuuteilla Suomen kovin maalipyssy Teemu Pukki pelattiin nokikkain maalivahdin kanssa, mutta matala laukaus kilpistyi torjuntaan.

Hyvän alun jälkeen Suomi oli jonkin aikaa melko lailla vastaantulija, kun Bosnia-Hertsegovina tukki tilan kentällä ja pyrki vyöryttämään hyökkäyksiä. Reilun vartin pelin jälkeen Nikolai Alholta ryövättiin pallo, ja vieraat pääsivät peräti neljä kertaa yrittämään maalintekoa. Jesse Joronen otti ensimmäiseen laukaukseen komean torjunnan, ja Paulus Arajuuri blokkasi kaksi seuraavaa yritystä. Neljäs painui ohi maalin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Arajuuren rike keskialueella aiheutti nopeasti annetun vapaapotkun Bosnialle. Tilanne päättyi hyvään maalipaikkaan, mutta jälleen Joronen tuli hyvin vastaan, peitti ja otti tärkeän torjunnan.

Heikon jakson jälkeen Suomi sai käännettyä pelin virtauksen jälleen itselleen. Ensin nopeasta hyökkäyksestä Glen Kamara haki Pukkia maalin edestä. Se tilanne päättyi kulmapotkuun. Muutamaa minuuttia myöhemmin Suomi pyrki jälleen iskemään nopeasti. Robin Lod jakoi Pukille, joka hidasti ja haki sijoitusta takakulmaan. Maalivahti Ibrahim Sehic torjui pallon suoraan Kamaralle, joka haki etualakulmaa. Sehic torjui jälleen.

Hyvät maalipaikat menivät siis avausjaksolla aika lailla tasan. Pallonhallintakin kirjattiin tasan 50-50.

Ottelulähetyksen ulkopuolelta on vielä mainittava Pohjoiskaarteen uusi banderolli: We Stand With Glen. Teksti viittaa viime päivät puhuttaneeseen rasismikohuun.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila