Ikä ei paina! Pepe saa 40-vuotiaanakin jatkosopimuksen Porton kanssa – ”Hän ansaitsee sen”

© Kuva: Getty Images

Viimeviikkoisessa ottelussa Juventusta vastaan loistanut konkaritoppari Pepe solmi viime marraskuussa seurajoukkueensa Porton kanssa kesään 2023 ulottuvan jatkosopimuksen. Portugalilaispuolustaja täytti helmikuussa 38 vuotta, mutta otteet tuntuvat iän myötä melkein vain paranevan.

Pepe on itse kertonut haluavansa pelata ainakin 42-vuotiaaksi. Toive tulee luultavasti myös toteutumaan, sillä Porton puheenjohtaja Jorge Nuno Pinto da Costa paljasti portugalilaislehdistölle ja Porton omalla TV-kanavalla, että Pepen sopimusta tullaan jatkamaan, kun hän täyttää 40.

Pepe nousi viime viikolla uutisotsikoihin pelattuaan suorastaan loistavan ottelun Torinossa, kun Porto pudotti sensaatiomaisesti Juventuksen Mestarien liigasta ja eteni puolivälierävaiheeseen.

38-vuotias Pepe kuuluu edelleen Portugalin A-maajoukkueen vakiokalustoon. Huippukautta Portossa pelaava Pepe on maajoukkueen mukana maaliskuun otteluissa.

– Teemme hänen kanssaan kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Hän ansaitsee sen, Pinto da Costa totesi.

– Tulemme epäilemättä jatkamaan hänen sopimustaan kahden vuoden päästä.

Iästään huolimatta Pepe on edelleen loistavassa fyysisessä kunnossa ja on todennäköisesti myös avauskokoonpanossa Portugalin maaliskuisissa maaotteluissa. Myös Pinto da Costa kehui vuolaasti topparin erinomaista kuntoa ja muistutti, että Pepe juoksi Juventus-ottelussa yli kymmenen kilometriä – topparille ison määrän.

Pepe palasi Portoon tammikuussa 2019. Pepe muistetaan etenkin Real Madridista, jonka väreissä toppari pelasi kymmenen vuoden ajan. Hän toimii myös Porton kapteenina.

Lähde: Mundo Deportivo

EDIT: Juttua ja sen otsikkoa on muokattu huomattavilta osin 18.3. kello 11.00. Pepellä on jo vuoteen 2023 voimassa oleva sopimus, ja Porton puheenjohtaja lupaili uutta sopimusta kahden vuoden kuluttua, kun Pepe on 40. Ei siis pian, kuten jutussa alun perin luki.