Kun Portugalin liigassa kolmantena oleva FC Porto pudotti tiistaina sensaatiomaisesti Mestarien liigasta Juventuksen, oli yksi otteluparin hahmoista 38-vuotias topparilegenda Pepe. Pepe suoritti ottelussa uskomattomat 18 katkoa, ja sai pelin jälkeen muun muassa saman pelipaikan britti-ikonilta Rio Ferdinandilta vuolaat kehut osakseen.

Vaikka Real Madridissa kolme kertaa Mestarien liigan voittanut Pepe on jalkapalloilijaksi jo varsin kypsässä iässä, ei hänellä ole vielä mitään kiirettä lyödä nappiksia naulaan. Pepe on edelleen ehdottomia luottopelaajia niin Portossa kuin Portugalin maajoukkueessakin, ja marraskuussa puolustaja ja Porto solmivat kaksivuotisen, kesään 2023 ulottuvan jatkosopimuksen.

Pepe on sopimuksen päättyessä 40-vuotias, mutta hän kertoi jo tuolloin, ettei välttämättä ole valmis lopettamaan silloinkaan.

– Kun pelaaja täyttää 30, häntä sanotaan todella vanhaksi. Minä olen pian melkein 40-vuotias, mutta olen onnellinen saadessani tehdä töitä hyvien valmentajien ja hyvien ammatilaisten kanssa. Siksi olen FC Porton kaltaisessa suurseurassa. Kahden vuoden päästä täytän 40, mutta ehkä saatan pelata 42-vuotiaaksi, Pepe heitti.

Pepe kertoi joulukuussa Summit 2020 -tapahtuman yhteydessä, mikä häntä on auttanut tekemään niin pitkän ja ansiokkaan uran huipulla. Yksi salaisuuksista on yhdessä pitkäaikaisen seura- ja maajoukkuetoverin Cristiano Ronaldon kanssa opituista palautumismetodeista, joka sopii hyvin Suomenkin oloihin.

– Cristiano ja minä hyppäsimme kylmään veteen palautuaksemme seuraavaa ottelua varten. Meillä oli sellainen rutiini. Nykyään ei käytetä niinkään kylmää vettä, vaan kylmälaitteita, jotka auttavat meitä palautumaan, Pepe kertoi.

[readmore from=Pepe]

Toinen tärkeä tekijä on ollut aina Pepen ammattimainen asenne lajia kohtaan ja halu pyrkiä aina parempaan.

– Olen yrittänyt arvella, mitä voisin parantaa kunkin pelin jälkeen. Minulla on onnea, että saan työskennellä kekseliäiden ihmisten kanssa. Jalkapallo on paljon muutakin kuin vain 90 peliminuuttia.

– Olen aina ollut niin utelias, että kysyn valmentajiltani ja pelikavereiltani, miten voisin kehittyä paremmaksi. Sen täydellisyyden tavoittelun ansiosta Porto teki kanssani kaksivuotisen jatkosopimuksen vielä minun ollessani 37-vuotias. Siitä työstä, jota tein urani alussa, teen monia juttuja vielä nykyäänkin.

Lähde: AS