Mestarien liigan neljännesvälierien ottelupareista on pelattu valmiiksi vasta neljäsosa, mutta jo nyt pudotuspeleissä on nähty yksi jättiyllätys. Tälläkin kaudella suurin tavoittein kisaan lähtenyt Juventus ei yltänyt edes kahdeksan parhaan joukkoon, kun Porto pudotti sen sensaatiomaisesti jatkosta. Jatkopaikka ratkesi vierasmaalisäännöllä (yhteismaalit 4-4). Porton huimaa temppua vain alleviivaa se, että se pelasi tiistaina yli tunnin yhden miehen alivoimalla (lue raportti ottelusta).

Yksi Porton sankareista oli tietysti kaksi maalia tehnyt Sergio Oliveira, joka osui tolppien väliin sekä rangaistuspotkusta että vapaapotkusta. Todellinen taistelun ruumiillistuma oli kuitenkin kokenut keskuspuolustaja Pepe. 38-vuotias kolminkertainen Mestarien liigan voittaja (kaikki voitot Real Madridista) palasi kotimaahansa Portugaliin tammikuussa 2019, ja osoitti Torinossa, ettei suoritusvarmuus ole hävinnyt minnekään.

Pelattiin jo ottelun 125. minuuttia, kun Pepe putsasi pallon pois rangaistusalueelta puolen minuutin sisällä ensin saksipotkulla ja sitten päällään. Kaikkiaan hän purki pallon pois ottelussa peräti 18 kertaa, joka kerta omalta rangaistusalueelta. Puruista 12 tapahtui päällä. Pepe voitti kaikki ilmakaksinkamppailunsa, suoritti kahdeksan pallonriistoa, blokkasi laukausta ja taklasi kahdesti. Oli toisin sanottuna kaikkialla.

Play Squawka Selector for Free

@Squawka_Live
Rio Ferdinand on Pepe's performance vs Juventus: "If I'm coaching at a football club now, I would get clip these clips and clip them up for every centre-half at the club to watch."

Squawka

@Squawka
38-year-old Pepe made EIGHTEEN clearances against Juventus, all from inside his own box:

✰ 100% aerial duels won
✰ 18 clearances (most)
✰ 12 headed clearances (most)
✰ 8 ball recoveries
✰ 2 blocked shots
✰ 2 tackles made

An absolute titan. (@Footstock)

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
38-year-old Pepe made EIGHTEEN clearances against Juventus, all from inside his own box:

✰ 100% aerial duels won
✰ 18 clearances (most)
✰ 12 headed clearances (most)
✰ 8 ball recoveries
✰ 2 blocked shots
✰ 2 tackles made

An absolute titan. (@Footstock)
Most clearances in a #UCL knockout game since 2016-17:

◎ 19 - Diego Godín vs Leicester (18-04-2017)
◉ 18 - Pepe vs Juventus (09-03-2021)
◎ 18 - Stefan Savić vs Liverpool (11-03-2020)

Diego Simeone is on the phone right now. 😅

Pepen mieletön peliesitys sai myös ottelua englantilaiselle BT Sportille kommentoineet entiset huippupelaajat Joe Colen ja Rio Ferdinandin haltioihinsa.

– Rio ja minä puhuimme siitä, keitä nuoria toppareita ottaisimme Man Unitediin tai Chelseaan. Ja tässä meillä on 38-vuotias toppari, joka on ollut oman tonttinsa huippuja koko viime vuosikymmenen vain lukemalla peliä, Cole aloitti.

– Pepe liikkuu edelleen laajalla säteellä. Hän teki kaikkea, mitä topparilta odotetaan. Hänen on pakko olla edelleen yksi Euroopan parhaista toppareista.

– Emme näe Pepen pelejä säännöllisesti, mutta tapa, jolla hän hallitsi etäisyyksiä helpotti muiden pelaajien pelaamista. Nuoret topparit saavat oppia paljon pelatessaan hänen rinnallaan.

Oman aikansa huipputoppari Rio Ferdinand yhtyi Joe Colen ylistyslauluun, ja kehui Pepen peliesitystä mahtavaksi oppimateriaaliksi.

– Jos minä olisin valmentaja, näyttäisin nuo klipit kaikille seuran nuorille toppareille. Niistä voisi oppia sijoittumista, halua, kommunikaatiota, tietoutta, vaaranpaikkojen aistimista ja haistamista, sitä missä pitää olla ja miten kroppaa käytetään, sekä boksipuolustamista.

– Nuoret puolustajat ovat nykyään hyviä pallollisina, mutta entäpä puolustaminen omassa boksissa? Aivan liian usein näemme näiden nuorten pelaajien sotkeutuvan jalkoihinsa tai pelaavan väärässä peliasennossa.

[readmore from=Pepe]

– Pepen peliesitys oli miltei täydellinen, kun ajatellaan omassa boksissa puolustamista. Se on jotain, joka pitäisi lähettää kaikille nuorille toppareille, Ferdinand suitsutti.

Gary Lineker muistutti Pepen olevan pelaaja, ”jota vastaan vihataan pelata, mutta jonka jokainen haluaisi omaan joukkueeseensa.” Joe Cole oli samaa mieltä, ja alleviivasi myös Ferdinandin pointtia.

– Ehdottomasti, hän on vailla epäilyksen häivää maailman ärsyttävin pelaaja viimeisten 20 vuoden ajalta. Hän on saanut jokaisen hermostumaan.

– Mutta kuten Rio sanoi, hän hallitsi vartalon asennot ja sellaiset pikkujutut. Kun keskitys tulee, hän pitää siihen oikean etäisyyden. Hän ei pelaa palloa vaaralliselle alueelle. Hän nojaa pelaajiin oikealla hetkellä. Missään vaiheessa ei tunnu siltä, että hän tekisi jotain hätiköityä, Cole lisäsi.

ESPN FC

@ESPNFC
38-year-old Pepe appreciation post 🤕