Katso: Nyt on tunnetta pelissä! Pelaajan upea reaktio ensimmäiseen maajoukkuekutsuun tuo taatusti hymyn huulille

© Kuva: Getty Images

Ensimmäinen maajoukkuekutsu on varmasti ikimuistoinen hetki useimmille jalkapalloilijoille. Harvemmin tunteiden leimahdus kuitenkaan tallentuu kameroille odotetun puhelun tullessa.

Näin kävi kuitenkin Turkin Superliigassa pelaavan Göztepen keskuspuolustajalle Alpaslan Özturkille. Göztepe latasi Twitteriin valvontakameran tallenteen siitä, kun Özturk sai valmennusjohdolta puhelun ja tiedon siitä, että hänet oli kutsuttu täydennyspelaajana mukaan Turkin MM-karsintaotteluun Latviaa vastaan. Özturk oli juuri astunut sisään Göztepen harjoituskeskukseen ja pomppii ja kiljuu videolla innosta päästessään ensimmäisen kerran Turkin A-maajoukkueen mukaan.

27-vuotias Özturk on syntynyt Belgiassa, jossa hän myös aloitti pääsarjauransa, edustaen Beerschotin ja Standard Liègèn joukkueita. Tammikuusta 2014 lähtien hän on kuitenkin pelannut Turkin Superliigassa. Aiempia joukkueita ovat olleet Kasimpasa, Eskisehirspor ja Elazigspor, mutta kesästä 2018 lähtien hän on edustanut Göztepeä. Monipuolinen Özturk on pelannut urallaan paljon myös laitapuolustajana ja keskikentän eri pelipaikoilla, mutta nyt pelipaikaksi on vakiintunut topparin tontti.

Junioritasolla Özturk pelasi runsaasti sekä Belgian että Turkin maajoukkueissa, edustaen Belgiaa 23:ssa ja Turkkia 15 nuorisomaaottelussa. A-maajoukkuekutsua hän sai kuitenkin odottaa pitkään.

Ensimmäisellä maajoukkuereissulla rooliksi jäi kuitenkin sivustaseuraajan osa, sillä Özturk istui koko pelin penkillä, kun Turkki isännöi tiistaina Latviaa. Loistavan startin MM-karsintoihin saanut Turkki sai pettyä pelissä pahemman kerran, sillä Latvia nousi lopussa 3-3-tasapeliin, vaikka oli ottelussa kahteen otteeseen kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Turkki oli voittanut aiemmissa peleissään upeasti Hollannin kotona 4-2 ja Norjan vieraissa 3-0, joten tasapeli paperilla montaa luokkaa heikompaa Latviaa vastaan oli selkeä pettymys. Özturkista maajoukkuekutsu teki kuitenkin viraali-ilmiön.