Ilveksen huippulupaava laitahyökkääjä Maksim Stjopin sai helmikuun alussa yllättävän, mutta erittäin potentiaaliselta kuulostavan siirron tanskalaiseen FC Nordsjaellandiin. Lauantaina 17-vuotias Stjopin teki debyyttinsä Nordsjaellandin alle 19-vuotiaiden joukkueessa, eikä se olisi voinut yhtään paremmin sujua.

Nordsjaelland kohtasi vieraskentällä FC Kööpenhaminan U19-joukkueen, ja Stjopin pääsi kentälle 70. peliminuutin kohdalla. Seitsemän minuuttia myöhemmin hän asettui ampumaan joukkueensa vapaapotkua aivan rangaistusalueen rajan tuntumasta, eikä suomalainen epäröinyt. Vapari pamahti aivan maalin ylänurkkaan.

Maali näkyy allaolevassa twiitissä. Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa myös tämän linkin takaa.

FC Nordsjælland 🐯

@FCNordsjaelland
U-19 league debut for Maksim Stjopin looked like this 🇫🇮😤

#BelieveInYouth

Stjopinin maali tasoitti pelin numeroihin 1-1. Maaleja nähtiin sen jälkeenkin vielä kaksi, joten lopputulos oli 2-2-tasapeli.

Nordsjaellandin aloituskokoonpanossa samassa ottelussa pelasi Stjopinin tavoin 17-vuotias suomalainen Leo Walta, joka otettiin tauolla vaihtoon. Keskikentän keskustassa tai kärkimiehenä pelaava Walta on tehnyt kymmenessä kaudella pelaamassaan alle 19-vuotiaiden liigan ottelussa kaksi maalia.

[readmore from=Stjopin-Maksim]

Joukkueen kolmas suomalainen, 18-vuotias toppari Tony Miettinen ei ottelussa pelannut. KuPS-taustainen Miettinen on pelannut Nordsjaellandin U19-joukkueessa kahdeksan sarjaottelua. Seuran edustusjoukkueessa hän debytoi joulukuussa pelatussa cup-ottelussa.

Pisimpään suomalaisista on seurassa ollut Nordsjaellandiin jo kaksi vuotta sitten siirtynyt 19-vuotias Oliver Antman. Keskikenttäpelaaja Antman kuuluu jo vakituisesti edustusjoukkueen kalustoon ja on pelannut tälläkin kaudella 12 Nordsjaellandin edustusjoukkueen ottelussa.

Koko nelikko Stjopin, Walta, Miettinen ja Antman kuuluu Suomen poikamaajoukkueiden vakiokalustoon.