Kicker: Saksan EM-joukkueessa nähdään pitkään spekuloitu paluu – tuplana

© Kuva: Getty Images

Saksasta putosi tiistaina melkoinen uutispommi, kun Joachim Löw ilmoitti jättävänsä paikkansa A-maajoukkueen peräsimessä kesän EM-kisojen jälkeen. Löw on toiminut Saksan päävalmentajana lähes 15 vuoden ajan, ja hänen sopimuksensa oli voimassa Qatarin vuoden 2022 MM-kisoihin saakka. Nyt valmentaja kuitenkin lähtee vajaat puolitoista vuotta suunniteltua aiemmin.

Nyt saksalaislehti Kicker kertoo saamiensa taustatietojen perusteella, että pestinsä päätteeksi Löw on osin pyörtämässä reilut kaksi vuotta sitten tekemänsä kohutun päätöksen. Löw ilmoitti 5.3.2019, että Saksan runkopelaajiin vuosikausien ajan lukeutuneet Thomas MüllerMats Hummels ja Jérôme Boateng jäisivät jatkossa ulos maajoukkueesta nuorennusleikkauksen nimissä. Kickerin mukaan trion kaksi ensimmäistä ovat kuitenkin nyt saamassa 61-vuotiaalta Löwiltä kutsun ensi kesän EM-kisajoukkueeseen.

Vaikka Müller ajautuikin Niko Kovacin alaisuudessa vaihtopenkille, on hän pelannut monien mielestä elämänsä jalkapalloa Bayernia 15 kuukauden ajan valmentaneen Hansi Flickin joukkueessa. Hummelsinkin taso on välillä horjunut, mutta vallitsevan mielipiteen mukaan hänkin lukeutuu edelleen Saksan topparien parhaimmistoon. Siksi kaksikko nyt onkin saamassa Löwiltä jälleen arvokisakutsun – toisin kuin kolmas lempattu Boateng.

Se on Kickerin mukaan edelleen arvoitus, milloin Löw aikoo kokeneen kaksikon paluupäätöksen julkistaa. Todennäköisenä pidetään, ettei 31-vuotiasta Mülleriä ja 32-vuotiasta Hummelsia nähdä vielä maaliskuun maaotteluissa, vaan paluu ajoittuu vasta EM-kisojen alle.

– Jos sellaisia pelaajia kutsutaan jälleen mukaan, on heidän paikkansa luonnollisesti avauksessa, kommentoi Löw lauantaina medialle Mülleriä ja Hummelsia koskien.

Myös Thomas Müller kommentoi mahdollista maajoukkueeseen paluuta lauantaisen Der Klassikerin jälkeen. Bayern-hyökkääjä on oven raottamisesta hyvin mielissään.

– Olen ehdottomasti kiinnostunut tavoittelemaan kesällä pokaaleja. Katsotaan, mitä lopulta tapahtuu. Tavoitteemme on selkeästi Mestarien liigan loppuottelu, mutta katsotaan, onko se minulle kauden päätös vai, Müller pyöritteli TV-haastattelussa.

– Minulla on suuri into pelata myös tämän sukupolven poikien kanssa maajoukkueessa. Olette jo tienneet, että olen valmis maajoukkueeseen, mutta nyt sen voi vielä vahvistaa.

Mestarien liigan loppuottelu pelataan Istanbulissa 29. toukokuuta. EM-kisat puolestaan alkavat 11. kesäkuuta.

Thomas Müller on pelannut tällä kaudella Bayern Münchenissä 33 ottelua. Niissä hän on tehnyt 13 ja syöttänyt 14 maalia. Keskuspuolustaja Hummels on tehnyt 35 Dortmundin paidassa pelaamassaan ottelussa neljä maalia ja syöttänyt yhden.

Lähteet: Kicker ja Transfermarkt