Ukrainan ja Suomen välinen ottelu on parhaillaan käynnissä. Reilun puolen tunnin kohdalla nähtiin kyseenalainen tilanne, kun pallo osui Ukrainan puolustajan käteen rangaistusalueen sisällä. Ottelu päättyi lopulta 1-1-tasapeliin, lue raportti ottelusta!

Ottelun romanialainen erotuomari István Kovács ei kuitenkaan vienyt palloa tilanteesta pilkulle. Suomi hyökkäsi vasemmalta laidalta boksiin sisään. Pallo kimposi Manchester Cityn Oleksandr Zintšenkon jalasta suoraan Mykola Matviyenkon käteen Ukrainan boksissa.

Tilanteessa Matviyenko ei ehtinyt reagoida tilanteeseen juuri ollenkaan, mutta kosketus käteen näkyi selkeästi tv-kuvissa.

Suomen pelaajat reagoivat todella voimakkaasti tilanteeseen vaatien rangaistuspotkua. MM-karsinnoissa ei ole VAR-teknologia käytössä, joten tilannetta ei voitu tarkastaa videolta.

V Sportin studiossa asiaa pohdittiin tauolla. Asiantuntija Mika Kottilan mielestä Kovács teki oikean ratkaisun. Samaa mieltä oli myös toinen asiantuntija Pasi Rautiainen.

– Todella hyvin oli tuomari sijoittuneena. Mihin sä tuon käden tosta voit viedä pois? Ihan luonnollisessa asennossa se oli. En jää marisemaan siitä, Kottila totesi lyhyesti.

Twitterissä tilanne jakoi mielipiteet. Osa katsoi, ettei Ukrainan pelaaja tehnyt itsestään isompaa, eikä hän ehtinyt reagoida tilanteeseen. Osa taas oli sitä mieltä, että pallo olisi pitänyt viedä pilkulle. Vaikka VAR on saanut paljon kritiikkiä, nyt moni toivoi, että tilanne olisi voitu tarkastaa vielä jälkikäteen.

Tero Teitto

@teroteitto
Vaikka meitä vastaan on vihellelty käsiä, joista ei olisi pitänyt viheltää, en olisi nauttinut, jos tuosta tilanteesta olisimme rankun saaneet. Käsi kuitenkin normaalissa asennossa ja ei tuollaisessa tilanteessa kerkiä kissaa sanoa, kun pallo käteen noin läheltä tulee. #Huuhkajat

Merja Ylä-Anttila

@merjaya
Taitaa olla Ukrainalla 12 kenttäpelaajaa. Sinivalkoisin silmin katsottuna #UKRFIN #huuhkajat

FC Suomi

@FCSuomi
Well... if we had VAR... that’s a penalty. Short pass between Pukki and Lod is intercepted and bobbles up to Matvienko’s arm. Ref goes to give it and then bottles it. #UKRFIN 0-0, 32 mins #Huuhkajat