Huuhkajat jäi lopulta 2-2-tasapeliin MM-karsintojen avausottelussa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan Helsingin Olympiastadionilla keskiviikkona. Suomen avauksessa nähtiin pienoinen yllätys, kun kapteeni Tim Sparv aloitti vaihtopenkiltä.

Sparv on jäänyt seurajoukkueessaan AE Larissassa vähäiselle vastuulle viime aikoina. Sparv itse kertoi ennen Bosnia-ottelua, että tilanne on ollut haastava. Huuhkajien keskikentän keskustassa Glen Kamaran kanssa aloittivat Bosniaa vastaan Onni Valakari sekä Joni Kauko.

Tauolla Valakari tuli vaihtoon ja hänen tilalleen kirmasi Rasmus Schüller, jonka pelaaminen ei keskiviikkona ollut parhaalla tasolla. Vaihto herätti ehkä hieman kummastusta jälkikäteen.

– Vaihto oli taktinen. Onni teki kovasti töitä ekalla jaksolla puolustussuuntaan. Ei ehkä ihan saatu sitä, mitä toivottiin. Ei välttämättä ollut Onnin syytä, mutta ei pystytty hyödyntämään häntä siinä. Schüller otettiin tilalle, saimme tuoreita jalkoja. Keskikenttä teki muutenki todella kovasti töitä. Saimme Schüllerin kautta lisäenergiaa, Kanerva perusteli tauolla nähtyä vaihtoa.

Lopulta Sparv pääsi kentälle 82. minuutilla, kun hänet vaihdettiin Kaukon tilalle. Silloin tilanne oli Suomelle 2-1. Lopulta Bosnia nousi tasoihin 84. minuutilla Miroslav Stevanovic osumalla.

Kanerva kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa perustelut sille, miksi Sparv aloitti vaihtopenkiltä.

– Kävimme Timin kanssa keskusteluja. Niin kuin varmaan tiedätte, niin hän on viime aikoina pelannut hyvin vähän. Lähtökohta on se, että aloitukseen laitetaan sellaiset pelaajat, jotka pystyvät lähtökohtaisesti pelaamaan sen 90 minuuttia.

– Tim tuli sitten sisään. Siinä johtoasemassa ja ajattelimme, että saamme sitä kautta kaksinkamppailuvoimaa ja saataisiin vahvuutta erikoistilanteisiin, joita Bosnia saikin lopussa. Ja että hän pystyisi rauhoittamaan peliä. Sääli, ettei pystytty johtoasemaa säilyttämään, Kanerva avasi.

Sunnuntaina Suomi kohtaa vieraskentällä Ukrainan. Nähtäväksi jää, onko silloin kapteenille luvassa enemmän vastuuta.

– Tim on harjoitellut ihan hyvin ja näin pois päin ja sai vähän minuutteja nyt alle. Tiiviissä tahdissa tässä pelataan vielä kaksi muuta peliä, että varmasti kokoonpano tulee elämään näissä jäljellä olevissa peleissä, Kanerva paljasti.

LUE MYÖS: