HELSINKI. Huuhkajien nuori keskikenttäpelaaja Onni Valakari on tällä hetkellä yksi Kyproksen liigan kuumimmista nimistä.

Paulus Arajuuren kanssa Pafos FC:tä edustava suomalainen on takonut kuluvalla kaudella komeat 13 kaappia ja herättänyt otteillaan kiinnostusta ympäri Eurooppaa.

KATSO: Onni Valakari latasi taas maalin – komea viimeistely entisen Valioliiga-hyökkääjän syötöstä

21-vuotias ei kuitenkaan ole saarivaltion ainut suomalainen maalinsylkijä, joka tavoittelee Kyproksen liigan maalikuninkuutta tällä kaudella.

Kyproksen pääsarjassa vaikuttaa nimittäin myös kolmas suomalainen; Doxa Katokopiasin hyökkääjä Berat Sadik. Ja hyvin vaikuttaakin.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Berat Sadik on Kyproksen liigan kovimpia kärkipelaajia. Kuva: Juha Tamminen.

Vuoden 2020 alusta lähtien Pafosissa pelannut Valakari kertoi Huuhkajien MM-karsintaurakkaa edeltävässä mediatilaisuudessa, miten ainutlaatuista on pelata ulkomailla omaa maanmiestään vastaan.

– Onhan se tietysti omalla tavallaan hauskaa, kun on ulkomailla ja kentällä pelaa samaan aikaan kolme suomalaista, Valakari kertoi SuomiFutis-sivustolle maanantaina Töölössä.

– Pauluksen kanssa vietetään tietysti jo paljon aikaa yhdessä, mutta Berat on myös tosi hyvä äijä. Häntä vastaan on kiva pelata ja hän on laadukas pelaaja.

Arvostettu avainhahmo

Sadik, 34, siirtyi ensi kertaa Kyprokselle syyskuussa 2017. Hän on edustanut siellä yhteensä kolmea eri seuraa ja toimii tätä nykyä Doxan kapteenina.

Sadik on muutenkin hyvin maineikas hahmo Kyproksen kentillä. Hän taistelee kaudesta toiseen maalipörssin ykkössijasta ja on yksi sarjan pelätyimpiä hyökkääjiä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

BYYRI

@Byyri
SADIK! 🔥

Kyproksella viihtyvä Berat Sadik iski upean voittomaalin Achnasin verkkoon. Maali oli Doxan riveihin palanneen Sadikin kauden ensimmäinen 👊🇨🇾

#Huuhkajat

🎥 Cytavision

LUE MYÖS: ”En ole kokenut sellaista koskaan aiemmin” – Tim Sparvilla surkea tilanne Kreikassa, paljasti myös jatkosuunnitelmansa

Tällä kaudella vaarallinen kohdepelaaja on takonut sarjassa jo 12 maalia. Kun edelliskaudet lasketaan mukaan, on hän heiluttanut maaliverkkoja Kyproksella yhteensä 44 kertaa 85 otteluun.

– Berat on todella tunnettu pelaaja siellä. Kaikki tietävät hänen vaarallisuutensa, kehui Valakari.

– Silloin kun pelasimme Doxaa vastaan, meille kerrottiin kuinka hän on yksi joukkueensa parhaita pelaajia. Kävimme hänen vahvuuksiaan tarkasti läpi ennen peliä.

Paluu Huuhkajiin?

Sadik pelasi Suomen A-maajoukkueessa viimeksi kesäkuussa 2018. Monet uskovat junan jo menneen, mutta ainakin Valakari näkee Sadikin paluun Huuhkajat-paitaan mahdollisena.

[readmore from=Huuhkajat]

– Tietysti [se on mahdollista], tokaisi Valakari.

– Jalkapallossa voi tapahtua mitä vain. Se on aina oikeasta hetkestä kiinni. Minulla tuskin on sanansijaa tällaisessa päätöksessä, mutta Berat on todella hyvä pelaaja.

Sadik on pelannut Huuhkajissa yhteensä 10 kertaa. Hänen ainoa maalinsa A-maajoukkuetasolla syntyi maaliskuussa 2015, kun hän tuli vaihdosta sisään ja iski pallon lisäajalla Pohjois-Irlannin verkkoon.

Suomi hävisi tuon EM-karsintapelin kuitenkin 1-2-lukemin.