Ukraina isännöi tänään sunnuntaina Huuhkajia MM-karsintojen toisessa ottelussaan.

Kummatkin joukkueet aloittivat karsinnat tasapelillä, joten täysi pistepotti maistuisi niin koti- kuin vierasjoukkueelle. Ukraina pelasi maailmanmestari Ranskan vieraana 1-1-tasapelin ja Suomi tasasi pisteet Bosnia-Hertsegovinan kanssa maalein 2-2.

[readmore from=Huuhkajat]

Tasapeli Ranskaa vastaan kelvannee mille tahansa joukkueelle tässä lohkossa, vaikka Suomi voittikin Les Bleusin viime syksynä harjoitusottelussa. Ukrainan puolustaja Oleksandr Syrota sanoi, että hyvä tulos Ranskaa vastaan ei merkitse mitään, jos otteet eivät jatku positiivisena Huuhkajia vastaan.

– Ottelu Ranskaa vastaan on menneisyydessä, nyt keskitymme Suomeen. Jokainen vastustaja pelaa omalla tavallaan, ja nyt me mukaudumme ja opiskelemme tulevaa vastustajaa varten, kommentoi Syrota Ukrainan jalkapalloliiton mukaan.

– Suomi tulee taistelemaan ensimmäisistä minuuteista lähtien. Me tiedämme tämän hyvin ja valmistaudumme siihen.

Ukrainan kapteenina viime ottelussa toiminut Oleksandr Zintšenko on kiinnittänyt illan pelin alla erityistä huomiota Teemu Pukkiin.

Zintšenko on kohdannut Pukin kerran aiemmin seura- ja maajoukkuetehtävissä. Pukki teki yhden maalin ja syötti toisen, kun hänen edustamansa Norwich voitti sensaatiomaisesti Manchester Cityn Valioliigassa 3-2 kaudella 2019-20. Tällä kaudella Pukki on tykittänyt sarjaporrasta alempana yhteensä 22 osumaa.

– Suomi on vahva joukkue, joka erottuu joukosta joukkuepelaamisellaan. Heillä on hyvä hyökkääjä, Pukki. Hän on paljon esillä Englannissa, vaikka hän pelaa Mestaruussarjassa. Hän tekee paljon maaleja ja hän teki maaleja myös silloin, kun hän pelasi Valioliigassa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Pukki huudatti Norwichin kotiyleisöä, kun Man City kävi kylässä syyskuussa 2019. Kuva: Getty Images

– Uskon, että meillä on mielenkiintoinen peli edessä, koska tässä on vastakkain kaksi joukkuetta, jotka luottavat yksilötaitojen sijasta joukkuepelaamiseen.

– Me pelaamme kotikentällä, joten me lähdemme hakemaan vain voittoa. Menestystä on jatkettava saatuamme tärkeän tasapelin Pariisissa. Tasapeli Ranskaa vastaan ei merkitse mitään, jos emme voita Suomea.

Ukrainan puolustajalta Mykola Matviyenkolta kysyttiin, miten kotijoukkue aikoo hiljentää Pukin.

– Valmennusryhmämme selittää meille, miten häntä vastaan pelataan.

– Me käymme läpi paljon teoriaa. Jokainen maajoukkueen pelaaja tietää oman tehtävänsä. Me analysoimme kaiken ja lähestymme Suomi-peliä täydessä kunnossa.

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.