Barcelonan päävalmentaja poltti päreensä – etenkin tämä tuomio suututti: ”Kaikki ovat nähneet sen!”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman ei piilotellut pettymystään, kun hänen miehistönsä hävisi 1-2-lukemin Real Madridille lauantain dramaattisessa El Clásicossa.

Koeman ja hänen pelaajansa raivostuivat useampaan otteeseen erotuomari Jesus Gil Manzanolle, jonka ratkaisut eivät miellyttäneet Barcelonaa varsinkaan pelin toisella puoliajalla.

Näistä ratkaisuista puhuttavin nähtiin kuusi minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Ferland Mendy näytti nykäisseen Martin Braithwaiten kumoon rangaistusalueen sisällä. Koemanin mukaan pallo olisi pitänyt viedä pilkulle, mutta Manzano oli tilanteesta toista mieltä.

– Jos olet Barcelonan kannattaja, olet raivoissasi ja pettynyt tuomaripäätösten takia, totesi Koeman lehdistölle ottelun jälkeen.

– Ennen kaikkea haluan sanoa, ettemme pelanneet ensimmäisellä puoliajalla hyvin. Olimme heikkoja sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Paransimme kuitenkin toisella jaksolla.

– Ainut asia mitä pyydän on, että tuomarit osuisivat ratkaisuissaan oikeaan.

– Se [Mendyn ja Braithwaiten tilanne] oli rangaistuspotkun paikka. Sen lisäksi neljä minuuttia lisäaikaa [ei ollut riittävästi], sillä tuomari itse pysäytti pelin 2-3 minuutiksi korjatakseen hänen omia varusteitaan.

– Rangaistuspotku oli päivänselvä asia. Nyt meidän on vain hyväksyttävä se ja pidettävä turpamme kiinni.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Koemanilta kysyttiin kuitenkin vielä tämän jälkeen, vaikuttivatko tuomarin ratkaisut ottelun lopputulokseen, mikä johti toiseen tuliseen palautevyöryyn.

– Jos eivät olisi vaikuttaneet, olisi peli päättynyt 2-2-lukemiin, jatkoi hollantilaisluotsi.

– En tiedä miksi Espanjassa edes käytetään VAR:ia. Kaikki ovat nähneet tämän tilanteen [Mendyn ja Braithwaiten välillä]. Se oli päivänselvä pilkku. Kaikki ovat nähneet sen!

– En ymmärrä miten linjatuomari, joka seurasi tilannetta 10 metrin päästä, ei nähnyt tätä. Kun ottaa huomioon miten Martin kaatuu, oli sen oltava rike. Ehkä tuomari ei nähnyt tätä, mutta sitä varten VAR on olemassa.

– Ansaitsemme oikeita päätöksiä tällaisina hetkinä. En ole päätöksestä yksinäni vihainen. Pelaajat ovat myös pettyneitä tuomareiden päätöksiin. Monet pelaajat ovat viettäneet useita vuosia Barcelonassa, enkä tiedä, onko tätä tapahtunut heille useammin kuin kerran.

Barcelona on nyt yhden pisteen päässä sarjakärkeen nousseesta Real Madridista. Tasapisteissä Realin kanssa olevalla Atlético Madridilla on sunnuntaina mahdollisuus ponnistaa takaisin piikkipaikalle, kun se kohtaa Real Betisin vieraissa.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?