Barcelonan sysimusta ilta: Päävalmentaja Ronald Koeman raivostui tuomiostaan – elintärkeät pelit katsomossa?

© Kuva: Getty Images

FC Barcelona koki torstaina shokkitappion kotikentällään Granadalle maalein 1-2. Tappion lisäksi Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman lensi suihkuun ja on joutumassa toimitsijakieltoon elintärkeisiin otteluihin mestaruuskamppailun kannalta.

Koeman ei sulattanut alkuunkaan tuomiota. Koemanin katsottiin käyttäytyneen epäkunnioittavasti neljättä erotuomaria kohtaan. Koeman sai punaisen kortin ja edessä voi olla kahden ottelun toimitsijakielto. Se tarkoittaisi, että Koeman olisi sivussa Barcelonan seuraavista otteluista Valenciaa ja Atlético Madridia vastaan.

– En ymmärtänyt sitä lainkaan. En sanonut yhtikäs mitään. En loukannut häntä. Juttelin neljännelle erotuomarille ja eikä hän kunnioittanut minua, Koeman sanoi ottelun jälkeen lehdistölle.

Koemanin mukaan hän ei käyttänyt rumaa kieltä puhuessaan neljälle erotuomarille.

– En ollut väärässä. Tuomarin raportin mukaan minä en kunnioittanut neljättä erotuomaria, mutta minun mielestäni tilanne ei ollut tämä. Kunnioituksen puute tarkoittaa solvaamista.

Barcelonalla on mahdollisuus valittaa tuomiosta perjantai-iltapäivään mennessä. Mikäli valitus ei mene läpi, Koeman istuu seuraavat kaksi ottelua katsomossa. Se olisi ymmärrettävästi iso kolaus Barcelonalle.

La Ligan mestaruustaistelu on suorastaan kutkuttava. Kun sarjaa on viisi kierrosta jäljellä, sarjaa johtaa Atlético Madrid 73 pisteellä. Real Madrid ja Barcelona ovat kahden pisteen päässä Atléticosta. Myös Sevilla on noussut taistelemaan vielä mestaruudesta. Sevillan ero Atléticoon on tällä hetkellä kolme pistettä.