Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

__tcfapi('addEventListener', 2, function(tcData, success) { if (success) { if (tcData.eventStatus == 'useractioncomplete' || tcData.eventStatus == 'tcloaded') { var hasStoreOnDeviceConsent = tcData.purpose.consents[1] || false;

if (hasStoreOnDeviceConsent) {

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformHouseID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformHouseID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformHouseID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'AdForm ' + adformHouseID + ' was empty, loading Teads' );

(function(w, d) { try { d = w.top.document || d; w = w.top.document ? w.top : w; } catch (e) {} var ttag = function() { w.teads.page( teadsPage ).placement( teadsPlacement, { slider: { allow_corner_position: true, allow_top_position: true}, "css": " margin: 0 auto 16px; max-width: 663px;", "format": "inread", "slot": { "selector": "#outstream" } }) .passback( function passback() { // Teads empty console.log( 'Teads ' + teadsPage + ' / ' + teadsPlacement + ' was empty, loading BB' ); ( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document ); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://a.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) ); } } }

});

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Valkeakosken Haka
 • Perustettu: 1934
 • Stadion: Tehtaan kenttä
  • Kapasiteetti: 3 200
 • Pelaajabudjetti kaudella 2021: 450 000 euroa
 • Kotiasu: Valkoinen
 • Vierasasu: Musta
 • Mestaruudet: 9
 • Hopeaa: 7
 • Pronssia: 10

Nousijajoukkue säilyi vain niukasti

Kapteeni Jacob Bushue johdatti Hakan kesällä Suomen Cupin välieriin. Kuva: Juha Tamminen.
 • Veikkausliiga: kymmenes
 • Pisteet: 22
 • 5 voittoa, 7 tasapeliä, 10 tappiota
 • Maaliero 25-41
 • Suomen Cup: välierät

Valkeakoskelaisten pitkä odotus päättyi syksyllä 2019 isoihin juhliin, kun FC Haka varmisti miesten Ykkösen voiton jo neljä kierrosta ennen kauden päätöstä.

Kaudeksi 2020 perinteikäs seura palasi pääsarjatasolle seitsemän vuoden tauon jälkeen, missä se säilyi lopulta ainoastaan yhden pisteen erolla ennen karsintaan joutunutta TPS:ää.

Hakan osalta kausi oli hankala, vaikka Suomen Cupissa aina välieriin saakka yltänyt joukkue väläyttelikin vaarallisuuttaan ennen veikkausliigakauden alkua.

Heti ensimmäisillä kierroksilla nousijajoukkueelle kävi hyvin selväksi, ettei pääsarjatasolla saa mitään ilmaiseksi. Liian ohuella ringillä kauteen lähtenyt Haka pelasi peräti kymmenen ensimmäistä otteluaan ilman voittoa, keräten näistä samalla ainoastaan neljä pistettä. Ensimmäisen voitto irtosi vasta 23. elokuuta, kun HIFK kaatui vieraissa maalein 1-0.

Ison kohun saattelemana Hakaan saapunut Eero Markkanen jäi lopulta pettymykseksi. Kuva: Juha Tamminen.

Kauden toisella puoliskolla päävalmentaja Teemu Tainion joukot alkoivat kuitenkin saamaan juonesta kiinni, ja viidestä viimeisestä kamppailustaan joukkue voitti peräti kolme ottelua ja hävisi ainoastaan yhden. Se riitti Veikkausliigassa säilymiseen.

Hakan paras maalintekijä oli kuudella täysosumallaan Salomo Ojala. Joukkueen nimekkäin hankinta Eero Markkanen viimeisteli puolestaan Ojalaa suuremmilla minuuteilla ainoastaan viisi maalia.

Maininnan ansaitsee myös keskikentän maestrona toiminut Anton Popovitš, joka viimeisteli kaksi osumaa ja tarjoili syötön viiteen maaliin.

Mitä siirtoja Haka teki talvella? Entä ketkä jättivät joukkueen kauden jälkeen? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla talven siirrot ja pelaajalista”]

Olet kausiennakon sivulla 2.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Hakassa on uudenlainen kilpailutilanne – hankintoja tehty oikeille paikoille

Jos viime kaudella valkeakoskelaiset eivät onnistuneet vahvistamaan joukkuettaan riittävästi, niin täksi kaudeksi laajuutta löytyy, mikä luo joukkueen sisälle kunnon kilpailutilanteen.

Tainion mukaan pienen budjetin joukkueen haavin ohi ui muutama ”iso kala”, mutta siitäkin huolimatta kokoon on saatu viime kautta tasaisempi ja laadukkaampi ryhmä.

Hakassa vaihtuvuus on ollut suurta, sillä ulkomaille ovat suunnanneet Eero Markkanen (Orange County SC, USA), Michael Hartmann (Oskarshamns AIK, Ruotsi) sekä Jonas Häkkinen (Cork City, Irlanti).

Anton Popovitš lähti mestaruusjahtiin Kuopioon. Kuva: Juha Tamminen.

Myös monia muita lähtijöitä löytyy, joista merkittävin on KuPS:n riveihin siirtynyt Anton Popovitš, jonka korvaaminen on hyvin hankalaa. Kohtalaisen suurta vastuuta keskikentällä nauttinut Medo jätti myös seuran viime kauden jälkeen.

Useista lähtijöistä huolimatta Haka on onnistunut myös tuomaan joukkueeseensa hyviä yksilöitä. Veikkausliigan seuraajille tutuin on Ilveksen pitkäaikainen maalivahti Mika Hilander. Kokenut veräjänvartija tuo valkeakoskelaisten alakertaan kaivattua johtajuutta.

Samalla joukkueeseen on haalittu myös muutamia lupaavia pelaajia sekä peräti kuusi ulkomaalaisvahvistusta.

Talven aikana muun muassa keskuspuolustaja Eero-Matti Auvinen ja vasen wingback Hussein Mohamed ovat vaikuttaneet täsmähankinnoilta. Katseet kannattaa kiinnittää myös laidalla hyökkäävään Ishmael Yarteyhin, joka on sarjan seuraajille entuudestaan tuttu KPV:sta.

Pelaajalista

[table id=87]

Pelaajasiirrot – saapuneet

Mika Hilander, mv
Mistä? Ilves
Pysyvä siirto, sopimus 2022

Aatu Hakala, mv
Mistä? IF Gnistan
Pysyvä siirto, sopimus 2021 (optio 2022)

Eero-Matti Auvinen, kp
Mistä? HIFK
Pysyvä siirto, sopimus 2021 (optio 2022)

Ndukaku Alison, kp
Mistä? Sheikh Russel KC (Bangladesh)
Pysyvä siirto, sopimus 2021

Ishmael Yartey, lh
Mistä? Hetten FC (Saudi Arabia)
Pysyvä siirto, sopimus 2021

Hussein Mohamed, lh
Mistä? AC Kajaani
Pysyvä siirto, sopimus 2021 (optio 2022)

Youri Loen, kk
Mistä? Doxa Dramas (Kreikka)
Pysyvä siirto, sopimus 2021

Janne-Pekka Laine, kk
Mistä? Ilves
Pysyvä siirto, sopimus 2022

Aleksandar Vucenovic, kh
Mistä? SKF Sered (Slovakia)
Pysyvä siirto, sopimus 2021 (optio 2022)

Jesse Huhtala, kh
Mistä? HJS Akatemia
Pysyvä siirto, sopimus 2021 (optio 2022)

Andrija Bosnjak, kh
Mistä? SV Wacker Burghausen (Saksa)
Pysyvä siirto, sopimus 2021 (optio 2022)

Pelaajasiirrot – lähteneet

Michael Hartmann, mv
Mihin? Oskarshamns AIK (Ruotsi)
Pysyvä siirto

Jakob Tånnander, mv
Mihin? HJK
Laina päättyi

Joonas Immonen, mv
Mihin? Ilman seuraa

Jonas Häkkinen, kp
Mihin? Cork City (Irlanti)
Pysyvä siirto

Ville-Valtteri Starck, lp
Mihin? Ilman seuraa

Jonni Thusberg, lh
Mihin? HJS Akatemia
Pysyvä siirto

Anton Popovitš, kk
Mihin? KuPS
Pysyvä siirto

Akseli Lehtojuuri, kh
Mihin? IF Gnistan
Pysyvä siirto

Eero Markkanen, kh
Mihin? Orange County SC (USA)
Pysyvä siirto

Medo, kk
Mihin? Ilman seuraa

Saibou Keita, kk
Mihin? Ilman seuraa

Ketkä ovat Hakan suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet kausiennakon sivulla 3.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Tähdet

Mika Hilander

37-vuotias Hilander ei paljon esittelyjä kaipaa. ”Hila” on tullut viime vuosina Veikkausliigan seuraajille tutuksi Ilveksen maalilta ja onhan mies nähty aikoinaan myös Huuhkajien maalilla.

Ilveksestä saapunut Mika Hilander tuo kokemusta, mutta on myös erinomainen torjuja. Kuva: Juha Tamminen.

Hilanderilla ei ole enää useita pelivuosia jäljellä, mutta siitäkin huolimatta hän on yhä pelipaikkansa eliittiä Veikkausliigassa. Hila tuo myös Hakan nuoreen joukkueeseen paljon kokemusta. Erinomainen maalivahti ohjaa mainiosti peliä, eikä arkaile antaa palautetta edessään pelaavalle puolustuslinjalle. Nostanut varmasti myös päivittäisen harjoittelun vaatimustasoa.

Ishmael Yartey

Hakan kiinnostavin hankinta on suomalaisyleisölle ainakin hieman tuttu vuodelta 2019, kun Yartey tykitti KPV:n riveissä 11 ottelussa komeat kuusi osumaa.

Ishmael Yartey ihastutti kaudella 2019 KPV:n riveissä. Kuva: Juha Tamminen.

Ghanalaislaituri tuo valkeakoskelaisten hyökkäyspeliin lisää vauhtia, vaarallisuutta ja juonikkuutta. Vahvalta yksi vastaan yksi -pelaajalta odotetaan tehoja.

Salomo Ojala

24-vuotias Ojala oli nostamassa Hakaa takaisin Veikkausliigaan, kun hän voitti vuonna 2019 Ykkösen maalikuninkuuden 23 osumallaan. Samalla hänet valittiin myös sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Vuoden kokeneempi Salomo Ojala saa heti alusta ison roolin. Kuva: Juha Tamminen.

Viime kausi oli puolestaan Ojalan ensimmäinen Veikkausliigassa, jossa hyökkääjällä oli aluksi vaikeuksia Eero Markkasen tuotua kilpailua hyökkäyspäähän. Kauden loppupuoliskolla Ojala nousi kuitenkin joukkueen ykköshyökkääjäksi ja oli kuudella osumallaan Hakan paras maalintekijä.

Tulevalla kaudella Ojalalla on mahdollisuudet entistä suurempiin maalimääriin, sillä hän pääsee aggressiivisemman pelitavan myötä enemmän palloon ja on muutenkin vuotta kypsempi pelaaja pääsarjatasolle.

Ojalalla on etenkin alkukaudesta tilaisuus antaa kovia näyttöjä, kun joukkueeseen hankittu Aleksandar Vucenovic on loukkaantuneena ja Andrija Bosnjak on vasta liittynyt mukaan.

Läpimurtopelaaja – Maximus Tainio

Tottenhamin akatemiasta kesken viime kauden Valkeakoskelle saapunut Maximus Tainio, 19, on yksi tämän kauden kiinnostavimmista nuorista nimistä.

Saako isä revittyä pojastaan parhaan irti tulevalla kaudella? Kuva: Juha Tamminen.

Päävalmentaja Teemu Tainion poika on ottanut talven aikana isoja kehitysaskelia ja alkanut vakiinnuttamaan paikkaansa lempipaikallaan keskikentän keskustassa. Maximuksen otteista on pidetty myös maajoukkueessa, sillä hänet valittiin aiemmin tänä vuonna Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueleirille.

Älykäs, hyvin peliä lukeva ja monipuolisen syöttövalikoiman omaava pelaaja on ehdottomasti seuraamisen arvoinen pelaaja. Nyt minuutteja on tarjolla, mikä lupaa hyvää kehityksen kannalta.

Miten Haka pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Hakan ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet kausiennakon sivulla 4.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Valmentajaura vasta alkanut – mihin se johtaa?

Teemu Tainio on tehnyt Valkeakoskella hyvää työtä vaikeasta viime kaudesta huolimatta. Kuva: Juha Tamminen.

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Teemu Tainio
 • Valmentaja: Mikko Manninen
 • Fysiikkavalmentaja: Alejandro Peris Mora
 • Maalivahtivalmentaja: Pauli Jussila

Teemu Tainio hyppäsi kaudella 2019 päävalmentajaksi työskenneltyään ensin Keith Armstrongin apuvalmentajana kaudella 2018. Ja mikä debyyttikausi päävalmentajana se olikaan. Haka oli ylivoimainen Ykkösessä ja nousi suoraan Veikkausliigaan. Katseet kääntyivät pitkästä aikaa Valkeakoskelle. Kyseltiin, onko Hakalla käsissään Suomen uusi valmentajatoivo.

Ehkäpä, mutta työ on vasta alkanut. Tainio sai kokea viime kaudella Veikkausliigan raadollisuuden. Tainion ajatus aktiivisesta futiksesta törmäsi Veikkausliigan kovaan tasoon. Haka ei enää ollutkaan se joukkue, joka vei peliä mielin määrin. Tainion kannalta huono merkki oli se, että pitkästä harjoituskaudesta huolimatta Hakan pelin organisointi oli melko puutteellista.

Tainio toki ottaa vasta ensimmäisiä askeleitaan valmentajana, joten jokainen kausi tuo valtavan määrän oppeja reppuun. Pelaajalähtöinen valmentaja saa siitä kiitosta, että joukkueessa on ollut erinomainen henki. Kaikki pelaajat tuntevat olevansa merkityksellisiä. Sitä auttoi viime kaudella myös melko pieni rinki, koska Tainio ei halua tilanteeseen, jossa pelaajat ovat tyytymättömiä peliaikaansa.

Tällä kaudella ringin koko on kasvanut. Miten Tainio pitää nyt uudet hankinnat tyytyväisinä? Tainio on myös muuttamassa ryhmitystään Veikkausliigan trendien mukaisesti kolmen topparin linjaan. Miten organisointi nyt onnistuu?

Haka jäi Suomen Cupissa tylysti alkulohkoon, jonka jälkeen Tainio on pitänyt visusti korttinsa piilossa. Selvää on se, että Tainio lähestyy uutta kautta huomattavasti inhorealistisemmin. Puolustus on miehen mukaan laitettu paremmalle tolalle, ja hankinnat on tehty tarve edellä.

On erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan Tainio lähtee peliä kehittämään. Vaikuttaisi siltä, ettei Tainiolle ole vielä muodostunut mitään pysyvää pelitapaa tai muotoa. Se voi olla hyvä asia, onhan esimerkiksi Bayern Müncheniin siirtyvä – yksi jalkapallomaailman lupaavimmista valmentajista – Julian Nagelsmann tunnettu nimenomaan pelin dynaamisuudesta ja monipuolisuudesta.

Toisaalta, onko Tainio todella jo valmis opettamaan pelaajilleen peliä monipuolisuuden kautta vai pitäisikö perussapluuna saada ensin mahdollisimman hyvälle tolalle? Ensi kausi antaa paljon vastauksia. Tainio on joka tapauksessa hyvällä tiellä.

Peliryhmitys – muoto

Viime kaudella Tainio käytti otteluissa monia eri ryhmityksiä, mutta tähän kauteen joukkue on lähtemässä 3-4-3-muodolla, vaikka muutakin on varmasti luvassa.

Kauteen valmistavissa otteluissa Haka on aloittanut prässäämisen väliajoin todella ylhäältä ja aggressiivinen pelityyli onkin ollut osalle vastustajista myrkkyä. Hakasta on saatu nyt enemmän päävalmentajansa näköinen, ja peliväline halutaan saada riistettyä aina nopeasti omalle joukkueelle. Peli on rohkeaa ja aktiivista, eikä Haka todellakaan lukeudu ainakaan sarjan tylsimpiin joukkueisiin.

Myös laidoille on tullut valtavasti lisää jalkoja, joten palloa tuodaan nyt monipuolisemmin ylös, kun viime kaudella se tapahtui lähes poikkeuksetta Popovitšin kautta.

Talven aikana Hakalla on ollut ongelmia etenkin pelinavaamisessa ja erikoistilannepelaamisessa molemmissa päissä kenttää, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka valmiina joukkue astelee sarja-avaukseen.

Tainion mukaan tilanteesta ei kuitenkaan kannata huolestua, sillä hän on jättänyt erikoistilanneharjoittelun tarkoituksella kauden kynnykselle.

Jami Kyöstilällä on iso rooli Hakan oikealla laidalla. Kuva: Juha Tamminen.

Tällä kaudella Haka pelaa monen muun joukkueen tavoin kolmen pelaajan alakerralla, jonka muodostavat Auvinen, Luiyi de Lucas ja Niklas Friberg. Wingbackeina viilettävät vasemmalla Mohamed ja oikealla Jami Kyöstilä.

Puolustaviin rooleihin kilpailua tuovat muun muassa vasemmalla pelaava Henri Malundama, oikealla viihtyvä Seth Saarinen sekä toppariksi hankittu Ndukaku Alison.

Keskikentän keskustaan Hakalla on puolestaan useampiakin vaihtoehtoja, eikä kenelläkään ole kausikorttia avaukseen. Talvikaudella peliä ovat pyörittäneet Tainio, Jacob Bushue, Youri Loen sekä Janne-Pekka Laine.

Tällä kaudella myös hyökkäyspäähän löytyy hyvin kilpailua, mutta hyökkääjänä nähtäneen ainakin alkukaudesta Ojala, vasemmalla laidalla Yartey ja oikealla laidalla Samuel Chidi. Myös Antto Hilska on potentiaalinen nimi aloittavaan kokoonpanoon.

Maalilla Hilander toimii selkeänä ykköstorjujana.

FC Hakan ihanneavaus (3-4-3)

Hakan ihanneavauskokoonpano kaudella 2021.

Monenneksi Haka sijoittuu ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet kausiennakon sivulla 5.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Päätavoite pysyä sarjassa – tulevaisuutta rakennetaan hiljalleen

Haka pelaa jälleen säilymisestä. Kuva: Juha Tamminen.

Sija: 10

Hakassa tehdään tällä hetkellä työtä pitkällä tähtäimellä. Valkeakoskella halutaan taistella muutaman vuoden päästä Suomen mestaruudesta, mutta tällä kaudella joukkue tähtää kuuden sakkiin. Tavoite on todella kova, mutta kaikkien asioiden loksahtaessa paikoilleen jopa mahdollinen.

SuomiFutis-sivusto ei kuitenkaan usko Hakan tason riittävän tavoitteeseen saakka. Vaikka joukkueeseen on hankittu pelaajia oikeille osa-alueille, useat tulijat ovat vielä melkoisia jokerikortteja, joiden todellinen taso paljastuu vasta kauden aikana. Osa pelaajista on myös vielä ajamatta joukkueeseen kunnolla sisään, mikä ei ole paras lähtökohta kaudelle.

Valkeakoskella harjoituskausikaan ei ole ollut paras mahdollinen, sillä joukkue pääsi Tehtaan kentälle vasta pääsiäisviikolla. Joukkueessa on ollut myös vammoja, joten Tainio ei ole päässyt testaamaan kaikkea haluamaansa.

Samaan hengenvetoon on vielä todettava, ettei Hakan talven esitykset ole vakuuttaneet sillä tavoin, että joukkue olisi näyttänyt Veikkausliigan TOP 6 -joukkueelta.

Mahdollisuudet

Haka on ennakkoon yksi tämän kauden mysteerisimmistä joukkueista. Valkeakoskelle on tuotu monta uutta pelaajaa videoscouttauksen ja testien avulla, eivätkä kaikki pelaajat ole vielä kovinkaan tuttuja muille kuin seuralle itselleen – jos sillekään.

Kokoonpanossa on myös muutamia nuoria lupauksia, joilta odotetaan isoja steppejä. Kehittyminen onkin varmasti mahdollista vaativassa valmennuksessa, sillä Tainio tunnetaan hyvänä yksilöiden kehittäjänä.

Valkeakoskella pelataan unelmatilanteessa syksyllä yläloppusarjassa eli mestaruussarjassa, mikäli Tainio saa lyhyessä ajassa paljon uudistuneen joukkueensa toteuttamaan pelitapaansa.

Samalla tämä tarkoittaisi sitä, että Haka tulisi olemaan illasta toiseen ärsyttävän vaikea voitettava, eikä se ajautuisi samanlaisiin voitottomiin putkiin kuin viime kaudella. Raskaimpina aikoina joukkue saanee myös viime kautta paremmin apuja vaihtopenkiltä, josta laatua löytyy nyt enemmän.

Haasteet

Hakan ympärillä riittää kysymysmerkkejä. Joukkue on uudistunut isosti, harjoituskausi on ollut haasteellinen ja tuloksellisesti heikko, eikä peli ole varmastikaan alkukaudesta valmista, mutta missä vaiheessa se on?

Valkeakoskella on satsattu alakertaan, mutta samaan aikaan hyökkäyspää herättää yhä kysymyksiä. Viime kaudella Ojala oli joukkueen paras maalintekijä kuudella osumallaan, eikä tälläkään kaudella joukkueessa ole ennakkoon yhtäkään yksilöä, joka kääntäisi tiukkoja kamppailuja illasta toiseen Hakan eduksi, joten onnistumisia on tultava laajalla rintamalla.

Valkeakoskella tuskin joudutaan yhtä kovien haasteiden eteen kuin viime kaudella, mutta ei sarjassa säilyminen ole mikään läpihuutojuttu. Mikäli peli ei lähde sujumaan odotetulla tavalla ja osa isoimmista hankinnoista ei onnistukaan, voi vuoden kokeneempi joukkue ajautua uudestaan putoamiskamppailuun.

[td_block_11 custom_title=”FC Haka -uutiset” tag_slug=”fc-haka” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]