FC Haka -kausiennakko 2021: Isä ja poika haluavat vielä isoihin valoihin – Teemu Tainion joukkue kauden suurin mysteeri

Olet kausiennakon sivulla 5.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Päätavoite pysyä sarjassa – tulevaisuutta rakennetaan hiljalleen

Haka pelaa jälleen säilymisestä. Kuva: Juha Tamminen.

Sija: 10

Hakassa tehdään tällä hetkellä työtä pitkällä tähtäimellä. Valkeakoskella halutaan taistella muutaman vuoden päästä Suomen mestaruudesta, mutta tällä kaudella joukkue tähtää kuuden sakkiin. Tavoite on todella kova, mutta kaikkien asioiden loksahtaessa paikoilleen jopa mahdollinen.

SuomiFutis-sivusto ei kuitenkaan usko Hakan tason riittävän tavoitteeseen saakka. Vaikka joukkueeseen on hankittu pelaajia oikeille osa-alueille, useat tulijat ovat vielä melkoisia jokerikortteja, joiden todellinen taso paljastuu vasta kauden aikana. Osa pelaajista on myös vielä ajamatta joukkueeseen kunnolla sisään, mikä ei ole paras lähtökohta kaudelle.

Valkeakoskella harjoituskausikaan ei ole ollut paras mahdollinen, sillä joukkue pääsi Tehtaan kentälle vasta pääsiäisviikolla. Joukkueessa on ollut myös vammoja, joten Tainio ei ole päässyt testaamaan kaikkea haluamaansa.

Samaan hengenvetoon on vielä todettava, ettei Hakan talven esitykset ole vakuuttaneet sillä tavoin, että joukkue olisi näyttänyt Veikkausliigan TOP 6 -joukkueelta.

Mahdollisuudet

Haka on ennakkoon yksi tämän kauden mysteerisimmistä joukkueista. Valkeakoskelle on tuotu monta uutta pelaajaa videoscouttauksen ja testien avulla, eivätkä kaikki pelaajat ole vielä kovinkaan tuttuja muille kuin seuralle itselleen – jos sillekään.

Kokoonpanossa on myös muutamia nuoria lupauksia, joilta odotetaan isoja steppejä. Kehittyminen onkin varmasti mahdollista vaativassa valmennuksessa, sillä Tainio tunnetaan hyvänä yksilöiden kehittäjänä.

Valkeakoskella pelataan unelmatilanteessa syksyllä yläloppusarjassa eli mestaruussarjassa, mikäli Tainio saa lyhyessä ajassa paljon uudistuneen joukkueensa toteuttamaan pelitapaansa.

Samalla tämä tarkoittaisi sitä, että Haka tulisi olemaan illasta toiseen ärsyttävän vaikea voitettava, eikä se ajautuisi samanlaisiin voitottomiin putkiin kuin viime kaudella. Raskaimpina aikoina joukkue saanee myös viime kautta paremmin apuja vaihtopenkiltä, josta laatua löytyy nyt enemmän.

Haasteet

Hakan ympärillä riittää kysymysmerkkejä. Joukkue on uudistunut isosti, harjoituskausi on ollut haasteellinen ja tuloksellisesti heikko, eikä peli ole varmastikaan alkukaudesta valmista, mutta missä vaiheessa se on?

Valkeakoskella on satsattu alakertaan, mutta samaan aikaan hyökkäyspää herättää yhä kysymyksiä. Viime kaudella Ojala oli joukkueen paras maalintekijä kuudella osumallaan, eikä tälläkään kaudella joukkueessa ole ennakkoon yhtäkään yksilöä, joka kääntäisi tiukkoja kamppailuja illasta toiseen Hakan eduksi, joten onnistumisia on tultava laajalla rintamalla.

Valkeakoskella tuskin joudutaan yhtä kovien haasteiden eteen kuin viime kaudella, mutta ei sarjassa säilyminen ole mikään läpihuutojuttu. Mikäli peli ei lähde sujumaan odotetulla tavalla ja osa isoimmista hankinnoista ei onnistukaan, voi vuoden kokeneempi joukkue ajautua uudestaan putoamiskamppailuun.

FC Haka -uutiset

HJK teki FC Hakasta selvää jälkeä Veikkausliigan klassikkopelissä

Helsingin Jalkapalloklubi voitti sunnuntaina FC Hakan vieraskentällä 3-0 Veikkausliigan klassikkopelissä. Haka esiintyi avausjaksolla pitkään pirteästi, mutta HJK siirtyi lopulta johtoon 38. minuutilla, kun Anthony Olusanya...

FC Haka kipusi neljänneksi sarjataulukossa – ottelua oli todistamassa suhteellinen yleisömeri

Valkeakosken Haka päihitti perjantain veikkausliigakierroksella AC Oulun lukemin 3–2 (1–1). Voiton toivat ulkomaalaisvahvistukset Logan Rogerson, Jude Ekow Arthur ja vaihtopelaaja Stávros Zarokóstas, joka onnistui maalinteossa...

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.