HIFK-kausiennakko 2021: Uusi alku puhtaalta pöydältä – rakennetaanko todella tulevaa vai onko edessä jälleen yksi selviytymistaistelu?

Olet kausiennakon sivulla 3.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Tähdet

Erikson Carlos, ”Tiquinho”

Kolmannen kautensa HIFK:ssa aloittava 26-vuotias brassihyökkääjä on iskenyt Veikkausliigassa 11 maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä 29 ottelussa. Tiquinho on ollut talven peleistä pääasiassa sivussa, mutta kauden alkaessa hänen harteillaan on iso vastuu maalinteosta.

Tiquinhon jalat tikkaavat kuin ompelukone. Kuva: Juha Tamminen.

Viime kausi meni loukkaantumisen takia pilalle. Räjähtävästä lähtönopeudestaan tunnettu Tiquinho on tärkeä pelaaja IFK:lle positiivisissa tilanteenvaihdoissa. Paremmalla viimeistelyllä maaleja olisi tullut huomattavasti enemmän. Mikäli osumatarkkuus paranee, voi Tiquinho olla korkealla maalipörssissä.

Matej Hradecky

Hradeckyn veljeskatraan nuorimmainen on kärsinyt urallaan lukuisista vakavista loukkaantumisista. Ilman niitä hän pelaisi varmasti jo ulkomailla. Hradecky lukee peliä todella hyvin keskikentän keskustassa. Hän rytmittää peliä erinomaisesti. Lisäksi tekniset ominaisuudet ovat sarjan parasta a-luokkaa.

Matej Hradecky on päävalmentaja Joaquin Gómezin luottopelaaja. Kuva: Juha Tamminen.

Viime kaudella SJK:ssa Hradecky sai pitkästä aikaa pelata terveenä. Gómezin alaisuudessa Hradecky sai paljon vastuuta Seinäjoella, ja miehen omien sanojen mukaan Gómez oli tärkein syy siirtoon HIFK:hon. Iso rooli on tarjolla myös Helsingissä.

Hradeckyn pitkäaikainen unelma ulkomaan kentistä on romuttunut kerta toisensa jälkeen erinäisiin vammoihin. Nyt alla on ehjä kausi sekä harjoituskausi. Jos vain Hradecky pysyy ehjänä, siirto ulkomaille on tosiasia kauden 2021 jälkeen, ehkä jo aiemmin.

Läpimurtopelaaja – Jusif Ali

Nuoresta iästään huolimatta Jusif Ali on ehtinyt nähdä jo paljon. Vasta 20-vuotias laituri on käväissyt niin kroatialaisessa suurseurassa Dinamo Zagrebissa kuin kyproslaisessa Pafosissa, mutta läpimurto on odottanut vielä itseään. Ilveksessä Ali ei lopulta saanut itsestään parasta irti.

Joko nyt, Jusif Ali? Kuva: Veikkausliiga.

Seurasiirtoja on myös ollut sen verran, että keskittyminen arkeen on ollut koetuksella. Nyt Ali on saanut rauhassa harjoitella HIFK:ssa, jossa minuutteja on tullut cupin peleissä varsin mukavasti. Ali myös iski osuman derbyssä HJK:ta vastaan. Vastuuta on luvassa, mutta nyt Alin on myös vastattava huutoon.

Lisäksi SJK:sta lainalla pelaava hyökkääjä Jeremiah Streng kärkkyy läpimurtoa Helsingin kirkkaissa valoissa. Streng kilpailee peliajasta Sakari Tukiaisen ja Erikson Carlosin kanssa keskushyökkääjänä. Alkukaudesta voi hyvin aueta näyttöpaikkoja. Onnistumiset voivat nopeasti nostaa Strengin jopa ykköshyökkääjäksi.

Miten HIFK pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on HIFK:n ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.