Internazionalen unelma paluusta mestaruuskantaan Serie A:ssa alkaa olla erittäin lähellä toteutumista. Juventus on voittanut yhdeksän viimeistä Italian-mestaruutta, mutta nyt se saa taistella tosissaan pääsystä edes neljän parhaan joukkoon ja ensi kauden Mestarien liigaan.

Internazionale puolestaan voitti sunnuntaina Veronan maalein 1-0, ja johtaa sarjaa 13 pisteen erolla ennen AC Milania, kun viisi kierrosta on pelaamatta. Atalanta voi kuitenkin nousta 11 pisteen päähän Interistä, mikäli voittaa sunnuntain myöhäisottelussa Bolognan. Joka tapauksessa Interin sarjajohto näin lähellä kauden päätöstä on huomattava, ja se on palaamassa mestaruuskantaan 11 vuoden jälkeen.

Aivan kuten kaksi viikkoa aiemmin pelatussa 1-0-voitossa Cagliaristakin, Interin voittomaalin teki nytkin vaihdossa aloittanut Matteo Darmian. Darmianista on tulossa siten mestaruuskamppailun loppusuoralla erittäin tärkeä pelaaja. Interin valmentaja Antonio Conte tuuletti jälleen kerran Darmianin voittomaalia villisti ja juoksi pelaajiensa luokse juhlimaan.

– On helppo nähdä, mitä siinä juoksussa näin. Näin siinä 95 prosenttia Scudettosta, Conte vastasi pelin jälkeen toimittajille Football-Italian mukaan.

– Emme ole voittaneet mestaruutta vielä, mutta oli tärkeää voittaa fyysinen joukkue, joka voi aiheuttaa meille vaikeuksia ja jolla ei ollut mitään hävittävää. Nämä voitot olivat yhdeksän pisteen veroisia.

Interin valttina on ollut tasaisuus sekä se, että se on kääntänyt tasaisia pelejä voitoikseen. Vuoden 2021 ainoan tappionsa sarjassa se kärsi loppiaisena Sampdoriaa vastaan. Conte kehuukin joukkueensa henkistä kanttia.

– Pallo on nyt raskaampi. Monet pelaajat eivät ole koskaan olleet tällaisessa tilanteessa. Sitä ei voi kiistää, etteikö se olisi vaikuttanut joihinkin pelaajiin.

– Pelasimme kaksi hyvää peliä Napolia ja Speziaa vastaan [toim. huom. molemmat päättyivät 1-1]. Meidän väitettiin hyytyneen, mutta ei siitä ollut kyse.

– Näistä pelaajista on tullut tällä kaudella voittajia. Ei pidä unohtaa, että muut menettävät pisteitä. Me olemme pitäneet tasomme tasaisena. Joskus meillä on vähän enemmän vaikeuksia, mutta pidämme jalkamme kaasupolkimella.

Interiä vastaan on lauottu kolmessa viimeisessä pelissä yhteensä vain kolme kertaa kohti maalia. Conte vertaakin nykyisen joukkueensa puolustusta vanhan joukkueensa Juventuksen legendaariseen kolmikkoon.

– Ensimmäisenä vuonnani Juventuksessa valmensin Andrea Barzaglia, Leonardo Bonuccia ja Giorgio Chielliniä. He olivat nuoria eivätkä olleet voittaneet vielä mitään. Olemme aloittaneet täällä uuden projektin, ja näen Stefan De Vrij’ssä, Alessandro Bastonissa ja Milan Skriniarisa paljon yhtäläisyyksiä heihin.

– Jos voitamme tällä kaudella, he aloittavan polun, jolle Scudetto voi tuoda lisää itseluottamusta. Muistakaa, että Bonucci, Chiellini ja Barzagli eivät olleet voittaneet mitään ennen kuin saavuin.

[readmore from=Internazionale]

– Olemme tehneet kovasti töitä viimeisten kahden kauden aikana. Inter ei ollut ollut kilpailukykyinen pitkään aikaan. Yritimme voittaa viime kaudella, mutta tällä kaudella olemme lähellä. Meidän pitää tehdä töitä sekä henkisellä että jalkapalloilullisella tasolla.

Omaa ”voittavan valmentajan luonnettaan” Conte arvioi näin:

– Joskus olen vaativa, mutta minusta vain harvat voivat olla sekä voittajia että kevytsydämisiä. Polku on todella hankala, ja vaatii kovaa työtä ja uhrauksia. Kuinka monet ovat siihen valmiita? Viime kädessä tulokset saavat jalkapalloilijat luottamaan valmentajaansa.