Juventus ja Milan tiedottivat vastahakoisesti Superliiga-haaveiden kaatumisesta – enää kahta seuraa odotellaan

© Kuva: Getty Images

Juventus on vastahakoisesti myöntänyt olevansa ulkona Euroopan Superliigasta, johtuen useiden muiden seurojen vetäytymisestä aiemmin tällä viikolla.

Sen jälkeen kun kuusi Valioliigan jättiläistä ilmoitti eroavansa Superliigasta myöhään tiistai-iltana, on Internazionale ja Atlético Madrid seuranneet heitä perästä.

AC Milan julkaisi myös tulkinnanvaraisen tiedotteen, jossa se vihjaa Superliiga-projektin päättyneen vasten sen tahtoa.

Näin tulkitsee ainakin valtamedia, jonka mukaan Real Madrid ja Barcelona ovat ainoat seurat, jotka eivät ole tiedottaneet joko vetäytymisestään tai Superliiga-haaveiden kaatumisesta.

Vaikka Juventus ja AC Milan myönsivät suunnitelmien epäonnistuneen, ovat Italian suurseurat ilmeisesti luvanneet jatkamaan Superliiga-projektin edistämistä myöhemmin tulevaisuudessa.

– Juventus on tietoinen joidenkin seurojen päätöksestä vetäytyä Superliigasta, vaikkei toimenpiteitä ollakaan viety vielä maaliin saakka. Juventus – joka on yhä vakuuttunut projektista – näkee mahdollisuudet projektin toteuttamiseen nyt kuitenkin hyvin rajattuina, tiedotti torinolaisseura verkkosivuillaan.

– Hyväksyimme kutsun liittyä Superliiga-projektiin aidolla aikomuksella tuoda paras mahdollinen eurokilpailu jalkapallofaneille ympäri maailman seuran ja sen kannattajien parhaita etuja kunnioittaen. Muutos ei ole aina helppoa, mutta evoluutio on tarpeellista edistymiselle. Fanien maailmanlaajuiset huolenaiheet Superliigasta ovat kuitenkin tulleet varsin selväksi ja AC Milanin on oltava varovainen tätä lajia rakastavien ihmisten äänien kanssa. Jatkamme kovaa työskentelyä kestävän jalkapallomallin luomiseksi, tiedotti Milan.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?