Katso: Schalken pelaaja joutui juoksemaan henkensä edestä – putoamisesta raivostuneet kannattajat yrittivät käydä käsiksi

© Kuva: Getty Images

Perinteikkään saksalaisseura Schalken putoaminen Bundesliigasta varmistui tiistai-iltana, kun se hävisi vieraskentällä Bielefeldille 1-0-lukemin.

Schalken kausi on ollut umpisurkea ja se on kerännyt kauden 30 ottelustaan vaivaiset 13 pistettä – vähemmän kuin kukaan muu Euroopan huippusarjojen joukkueista.

Schalke oli pelannut Bundesliigassa yhtäjaksoisesti 30 vuoden ajan. Sen putoamista voidaan pitää todellisena yllätyksenä, sillä vain kolme vuotta sitten se sijoittui Bundesliigassa kakkossijalle. Eikä siitäkään ole aikaa kuin kymmenen vuotta, kun Schalke kohtasi Manchester Unitedin Mestarien liigan välierissä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Schalken kannattajat eivät sulattaneet seuran putoamista 2. Bundesliigaan. Osa putoamisesta vihastuneista kannattajista odottivat joukkueen saapumista Veltins Arenalle tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja yrittivät käydä pelaajien kimppuun.

Lehtitietojen mukaan kannattajat heittivät pelaajia muun muassa kananmunilla, soihduilla sekä ilotulitteilla. Lisäksi kahta pelaajaa oli potkaistu ja yhden pelaajan perään lähti juoksemaan joukko faneja (video artikkelin lopussa).

Schalke tuomitsi kannattajien teot. Seuran lausunnossa todettiin kannattajien ”ylittäneen raja”.

– Pelaajat kävivät lyhyen sananvaihdon joidenkin kannattajien kanssa joukkueen palattua Bielefeldistä, Schalken lausunnossa kerrottiin.

– Keskustelun aikana jotkut – tällä hetkellä tunnistamattomat – henkilöt ylittivät rajan.

– Huolimatta ymmärrettävästä turhautumisesta ja vihasta, mikä johtuu putoamisestamme 2. Bundesliigaan, seura ei voi koskaan hyväksyä pelaajien ja henkilökunnan joutuvan fyysiseen vaaraan. Juuri näin tapahtui viime yön vastakkainasettelun aikana.

– Seura tuomitsee voimakkaasti nämä teot ja seisoo henkilökunnan takana. Tapausta on jo alettu tutkimaan, mutta emme anna lisää kommentteja tästä asiasta ennen kuin asiat on selvitetty.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?