KuPS-kausiennakko 2021: Nyt naatitaan ja pelataan mestaruudesta! Veikkausliigan tähtivalmentaja nostaa sarjan pelillistä vaatimustasoa

© Kuva: Juha Tamminen

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo
Kuopion Palloseura
 • Perustettu: 1923
 • Stadion: Kuopion keskuskenttä
  • Kapasiteetti: 4 778
 • Pelaajabudjetti kaudella 2021: 800 000 euroa
 • Kotiasu: Keltainen
 • Vierasasu: Musta
 • Mestaruudet: 6
 • Hopeaa: 10
 • Pronssia: 3

Bensa loppui liian aikaisin

KuPS venyi upeasti europeleissä, mutta se vaati veronsa. Kuva: Juha Tamminen.
 • Veikkausliiga: pronssia
 • Pisteet: 41
 • 12 voittoa, 5 tasapeliä, 5 tappiota
 • Maaliero 39-26
 • Suomen Cup: puolivälierät

Kuopion Palloseura lähti viime kauteen hallitsevana mestarina, kun edellinen kausi päättyi syksyllä 2019 riemukkaisiin mestaruusjuhliin. Samalla päättyi 43 vuoden pitkä odotus, kuopiolaisten edellinen mestaruus kun oli vuodelta 1976.

Myös viime kaudella keltapaidat olivat pitkään mukana mestaruustaistelussa. Ratkaisupelien alkaessa lokakuussa joukkue oli sarjan piikkipaikalla. Se kuitenkin hävisi viimeiset neljä kamppailuaan ja putosi lopulta kolmanneksi. Kausi keskeytettiin runkosarjan loppuun, joten se jäi myös joukkueen lopulliseksi sijoitukseksi.

Nana Boateng oli yksi kauden 2020 parhaista keskikenttäpelaajista. Kuva: Juha Tamminen.

Mestarien liigan karsinnoissa tie nousi pystyyn jo ensimmäisellä kierroksella, kun norjalainen Molde kuritti joukkuetta yksiosaisessa otteluparissa lukemin 5-0. Eurooppa-liigan karsinnoissa KuPS sen sijaan eteni viimeiseen vaiheeseen asti ennen lohkovaihetta. Se kaatoi Slovan Bratislavan sekä Suduvan, mutta CFR Cluj oli liian kova palanen lukemin 3-1, ja unelma lohkovaiheesta jäi vielä odottamaan itseään.

Joukkueen paras maalintekijä viime kaudella Veikkausliigassa oli nigerialaiskärki Aniekpeno Udoh seitsemällä täysosumallaan. Keskikentälle hankittu Nana Boateng oli odotetun kova, ja hänet valittiin myös sarjan tähdistöjoukkueeseen kauden päätteeksi. Paluumuuttaja Urho Nissilä pelasi myös vahvan kauden iskien liigassa tehot 5+8.

Mitä siirtoja KuPS teki talvella? Entä ketkä jättivät joukkueen hopeakauden jälkeen? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Seuraavalla sivulla talven siirrot ja pelaajalista