Teemu Pukille arvosanaksi täysi kymppi: ”Yksinkertaisesti upeaa”

© Kuva: Getty Images

Norwich järjesti tiistai-iltana häikäisevän jalkapallonäytöksen, kun se kaatoi kotikentällään Huddersfieldin maalein 7-0. Norwich johtaa Englannin Mestaruussarjaa kahdeksan pisteen erolla toisena olevaan Watfordiin, ja voi varmistaa nousunsa Valioliigaan aikaisimmillaan jo ensi lauantaina.

Vahvasti murskavoiton takana hääri myös Suomen Teemu Pukki. Norwichin ykköstykki teki ensimmäisen hattutemppunsa Mestaruussarjassa ja syötti lisäksi yhden maalin. Yhtä hurjana oli myös tutkapari Emi Buendía, joka syötti kolme maalia, teki yhden ja pamautti lisäksi vapaapotkun ylärimaan. Sekä Pukki että Buendía saivatkin Norwichia läheltä seuraavalta Pink Un -lehdeltä ainoina ottelun arvosanoikseen täyden kympin.

– Pidä varasi, Ivan Toney. Mestaruussarjan kultainen kenkä ei ole ihan vielä matkalla takanreunuksellesi, Pink Unin perusteluteksti alkoi.

– Pukki siirtyi jo kolmen maalin päähän Brentfordin tarkka-ampujasta hattutempulla, joka nosti hänen maalisaldonsa kauden sarjaotteluissa 25:een. Hän olisi saattanut jo ohittaakin Toneyn, jollei tutka olisi ollut vähän epävireessä Prestonissa.

– Mikä vastapisto. Pukki irtosi Naby Sarrista sellaisella liikkeellä rangaistusalueella, joka on hänen tavaramerkkinsä. Sitten hän jätti lattajalkaiset Richard Keogh’n ja Richard Stearmanin jälkeensä ja karkasi vastaanottamaan Buendían syötön, jonka hän pamautti aivan tolpan viereen.

– 23. minuutilla Pukki syötti Buendían maalintekoon. Sitten hän piti päänsä kylmänä rankkaripisteellä ja ampui voimalla pallon verkkoon ohi Pereiran, joka aavisti oikeaan suuntaan. Yksinkertaisesti upeaa. 10.

Pukki on nyt tehnyt 66 maalia 121 Norwichin paidassa pelaamassaan ottelussa. Siten hän nousi seuran kaikkien aikojen maalitilastossa jaetulle kymmenennelle sijalle yhdessä Ted MacDougallinRon Daviesin ja Jimmy Hillin kanssa.

– Okei, se on kiva kuulla! Tämä on ollut mahtavaa aikaa, joten toivon, että pelaamme jatkossakin samaan tapaan, Pukki totesi Pink Unille.

– Nautin todella paljon näiden jätkien kanssa pelaamisesta. Siinä on suuri syy siihen, miksi minulla on niin monta maalia kuin on.

Seuraavatkin sijat Norwichin historiatilastossa ovat hyvinkin Pukin haarukassa. Yhdeksäntenä olevalla Les Eyrella maaleja on 69 ja kahdeksantena olevalla John Deehanilla 70. Yli sata maalia on tehtynä vain kahdella entisellä Norwich-pelaajalla. Seuran kaikkien aikojen maalintekijä Johnny Gavin teki vuosina 1949-1958 yhteensä 132 maalia pelaamissaan 338 ottelussa. Terry Allcock teki puolestaan vuosina 1958-1969 389 ottelussa yhteensä 127 maalia.

Pukki kuitenkin keskittyy mieluummin valioliiganousuun kuin omiin maalimääriinsä. Seuraava haaste on vieraspeli Derbyä vastaan ensi lauantaina.

– Nousu on lähellä, mutta tiedämme, ettei se ole vielä varmaa. Haluamme viimeistellä työn niin pian kuin voimme. Sen jälkeen tavoittelemme tämän liigan voittoa, Pukki totesi.

Eilinen murskavoitto pysynee Pukinkin mielessä pitkään. Erityisen hurjana Norwich oli ensimmäisellä puoliajalla, jonka se voitti jo 5-0.

– Hallitsimme peliä ensiminuutista lähtien. 7-0-voittoja ei tapahdu kovin usein jalkapallossa. Tämä oli meiltä mahtava, mahtava peli, Pukki hehkutti.

– 5-0-johtoa avausjakson jälkeen en ole luultavasti kokenut koskaan ennen. Se oli mahtava tunne, peli oli periaatteessa taputeltu. Halusimme silti pelata loppuun niin hyvin kuin osasimme, pitää nollan omissa ja ehkä tehdä vielä pari maalia.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.