TPS raivostui FC Hongan toiminnasta superlupauksen siirron kohdalla: ”Honka ei noudattanut pelisääntöjä”

© Kuva: Juha Tamminen

Siirtoikkunan viime hetkillä Honka räväytti vielä viime hetken siirron, kun se kertoi lunastavansa lupaavan Nikas Pyyhtiän pelaajaoikeudet itselleen. TPS:ssä ei katsottu hyvällä Hongan toimintaa.

Pyyhtiä, 17, siirtyi Honkaan aluksi lainasopimuksella, johon kuului osto-optio. Optio oli mahdollista lunastaa vuoden 2021 aikana. Lopulta Honka käytti optionsa jo ennen kauden alkamista. Pyyhtiä on esiintynyt Suomen Cupissa vahvasti Hongan keskikentällä.

Honka tiedotti Pyyhtiän pysyvästä siirrosta Espooseen keskiviikkona. TPS sai Pyyhtiästä sopimuksen mukaisen korvauksen, mutta tapa, jolla Honka siirron tiedotti, ei miellyttänyt Turussa.

– Honka lunasti Pyyhtiän pelaajaoikeudet ihan sopimuksen mukaisesti. Honka ei vaan noudattanut asian tiedottamisessa yleisiä pelisääntöjä. Me olemme tottuneet siihen, että seurat kertovat tällaisista yhdessä, ja yhdessä sovituin aikatauluin. Me emme vaan ole tottuneet, että asioista tiedotetaan tällä tavalla, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen harmitteli seuran tiedotteessa.

Honka ei kertonut tiedotteessaan, kuinka pitkän sopimuksen se solmi Pyyhtiän kanssa.

– Niklas Pyyhtiä on erittäin lahjakas pelaaja ja me toivotamme TPS:n omalle kasvatille kaikkea hyvää hänen pelaajauralleen, Laurikainen sanoi.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004