Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa pelattiin sunnuntaina neljättä sarjakierrosta. Tukholman AIK voitti kotikentällään Elfsborgin maalein 1-0, ja nousi sarjassa toiselle sijalle yhdeksännellä pisteellään.

Kirjoitimme muutama viikko sitten siitä, kuinka AIK seurana on arvostellut julkisesti Ruotsin jalkapalloilun tiukkoja katsomorajoituksia. Otteluihin päästetään vain kahdeksan katsojaa (jotka arvotaan kausikortin haltijoiden joukosta), kun samaan aikaan läheisessä kauppakeskuksessa Mall of Scandinaviassa saa kokoontua huomattavasti runsaampia ihmismassoja.

Niinpä AIK:n fanit järjestivätkin sunnuntaina hyvin vaikuttavan tempauksen. Koska stadioneilla ei ollut pääsyä, kannatuslauluja hoilaavat ja suuria lippuja kantavat fanit kokoontuivat kauppakeskukseen ”joukkuettaan kannattamaan”. Samalla se pyrki osoittamaan koronarajoitusten epäloogisuuden. Isollekaan ulkoilmastadionille ei oteta ihmisiä väljästi istumaan, vaikka samaan aikaan kauppakeskuksessa on ruuhkia.

– Urheilu ansaitsee enemmän kuin kahdeksan ihmistä, yhdessä lakanassa luki.

– Hylätkää kaikki absurdit rajoitukset, toisessa kompattiin.

Siavoush Fallahi

@SiavoushF
AIK fans showing the absurdity in stadiums being limited to eight persons whilst malls are open

Saku Ylätupa pelasi AIK:n joukkueessa täydet 90 minuuttia. Huuhkajien keskuspuolustaja Leo Väisänen on puolestaan toipunut pelikuntoon ja istui Elfsborgin vaihtopenkillä. Väisänen on ollut sivussa marraskuun Ranska-maaottelusta lähtien jalkavamman vuoksi, mutta oli kokoonpanossa nyt toisessa ottelussa peräkkäin. Avauskokoonpanopaikkansa hän näyttää silti ainakin toistaiseksi menettäneen sairauslomansa aikana.