Andrea Pirlo ei aio erota kriisi-Juventuksesta: ”Jos jokin ei mennyt oikein, kannan siitä vastuun”

© Kuva: Getty Images

Mestarien liiga ilman Juventusta? Tällainen täysin utopistiselta kuulostava skenaario alkaa näyttää koko ajan realistisemmalta, kun kausi 2020-2021 kääntyy loppusuoralleen.

Tavallaan siihen on kaksikin tietä. Kokonaan oma lukunsa on se, toteuttaako UEFA painokkaan uhkauksensa ja jättäisi Euroopan Superliigaan kiinteimmin tarrautuneet Juventuksen, Barcelonan ja Real Madridin kokonaan ulos ensi kauden Mestarien liigasta.

Suorempi tie Mestarien liigasta ulos jäämiseen on tietenkin se, ettei Juventus mahtuisi tämän kauden Serie A:ssa neljän parhaan joukkoon. Tämä on taas entistä todennäköisempää sen jälkeen, kun Juventus hävisi sunnuntai-iltana kotikentällään AC Milanille maalein 0-3.

Juventuksen kausi on kokonaisuudessaan ollut hyvin ailahtelevainen, mutta varsinainen alamäki alkoi siitä, kun se putosi 9.3. Mestarien liigan pudotuspeleistä sensaatiomaisesti Portoa vastaan. Sen jälkeen Vanha Rouva on pelannut Serie A:ssa kymmenen peliä, joista se on voittanut ainoastaan puolet. Torinon paikallisottelussa sekä Fiorentinan vieraana Juventus jäi tasapeliin, ja tappiot se on kärsinyt Beneventoa, Atalantaa ja viimeksi AC Milania vastaan.

Juventuksen yhdeksän vuotta jatkunut mestaruusputki katkesi jo hyvissä ajoin, sillä Internazionale varmisti Italian-mestaruuden jo edellisenä viikonloppuna. Juventuksella on kuitenkin täysi työ yltää sarjassa edes neljän parhaan joukkoon.

Kun sarjasta on pelaamatta kolme kierrosta, ovat toisena ja kolmantena olevat Atalanta ja AC Milan Juventusta kolme pistettä edellä ja neljäntenä oleva Napoli pisteen edellä. Omissa käsissä Juventuksen Mestarien liiga -paikka ei siis enää ole. Lisäksi ottelun vähemmän pelannut Lazio vaanii viiden pisteen päässä.

Ongelmakierteestä huolimatta debyyttikauttaan valmentajana vetävä Andrea Pirlo ei aio erota pestistään Juventuksen käskyttäjänä.

– Erotako? Ei, en aio astua syrjään. Otin tämän pestin vastaan innokkaana, vaikka siihen liittyikin tiettyjä vaikeuksia. Olen seuran käytettävissä ja meillä on kolme peliä jäljellä. Jatkan siis työtäni niin pitkään kuin minun annetaan sitä jatkaa, Pirlo totesi Sky Sportsille eilisen pelin jälkeen.

– Minulla oli erilainen projekti mielessäni. Ajattelin, että saisin käyttööni erilaisen joukkueen. Olin työstänyt joitain konsepteja, mutta sitten minun piti tehdä muutoksia heidän ominaisuuksiensa mukaan, ja jouduin sopeutumaan.

– Ei joukkue muutoksiin vastahakoinen ole, mutta mielessäni on ollut joitain juttuja, joista tulikin tiettyjen pelaajien takia vaikeampia. Jos en saa pelaajista parasta irti, on se minun vikani, ja minun on ehdottomasti pystyttävä parempaan.

– Jos jokin ei ole mennyt oikein, kannan siitä vastuun. Tämä joukkue koostuu mahtavista pelaajista, joten on selvää, että jokin ei ole toiminut, Pirlo päätti.

Juventuksella on edessään kiivas ja haastava kauden viimeinen kaksiviikkoinen. Tällä viikolla se kohtaa ensin keskiviikkona vieraissa kahdeksantena olevan Sassuolon, ennen kuin saa lauantaina vieraakseen mestaruuden jo varmistaneen, entisen luotsinsa Antonio Conten valmentaman Interin. 19. toukokuuta on edessä Italian cupin loppuottelu Atalantaa vastaan. Seuraavana viikonloppuna Serie A:n päätöskierroksella Juventus matkustaa keskikastin Bolognan vieraaksi.

Vaikka Juventus voittaisikin kaikki omat ottelunsa, tarvitsee se siis edellä olevien pistemenetyksiä yltääkseen neljän sakkiin. Päätöskierroksella Atalanta ja AC Milan pelaavat tosin vastakkain, joten siitä Juventus saa pienen edun.

Talousvaikeuksista kärsivälle Juventukselle Mestarien liigasta ulos jääminen olisi katastrofaalinen juttu. Torinolaisjoukkue ja Andrea Pirlo saavat siis todella panna kauden loppusuoralla parastaan.

Lähde: Goal


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!