Argentiinan suurseura selätti katastrofaalisen koronatilanteen upeasti – voittoon ilman vaihtopelaajia, maalissa pelannut puolikuntoinen kenttäpelaaja ottelun MVP

© Kuva: Getty Images

Kerroimme keskiviikkona siitä, kuinka Argentiinan suurimpiin seuroihin lukeutuva River Plate joutui tärkeään Copa Libertadoresin otteluun erittäin tukalista lähtökohdista. Joukkueen pelaajista peräti 20:llä oli todettu koronatartunta, eikä seura saanut lupaa pelaajiston täydentämiseen B-joukkueesta. Niinpä vaihtopelaajia ei ollut lainkaan, ja maaliin jouduttiin laittamaan kenttäpelaaja, koska kaikilla neljällä maalivahdilla oli korona.

River Plate kuitenkin venyi kolumbialaista Independiente Santa Fetä vastaan todelliseen huippusuoritukseen, ja voitti Buenos Airesissa pelatun ottelun maalein 2-1. Kokoonpanossa oli vain 11 pelaajaa, joten yhtään vaihtoa River Plate ei voinut tehdä.

Tolppien välissä huhki keskikenttäpelaaa Enzo Pérez. 35-vuotias Argentiinan vuoden 2014 MM-hopeamitalisti piti maalinsa puhtaana peräti 72 minuuttia, kunnes Kelvin Osorio kavensi loppunumeroiksi 2-1. Ottelun parhaana pelaajana palkitun Pérezin suorituksen arvoa nostaa se, että hän loukkasi sunnuntaisessa ottelussa polvensa jännettä (Transfermarktin mukaan, siirtoasiantuntija Fabrizio Romano puhuu ao. twiitissään takareisivammasta) ja pelasi puolikuntoisena.

Santa Fe piti ottelussa palloa 69-prosenttisesti River Platen 31:tä vastaan. Maalintekoyritykset tilastoitiin Santa Felle 22-9, mutta laukauksista valtaosa meni joko ohi maalin tai blokattiin. Enzo Pérez torjui ottelussa neljä kertaa, aivan kuten virkaveli Leandro Castellanoskin.

River Platella on Etelä-Amerikan Mestarien liigan vastineessa Copa Libertadoresissa nyt viiden alkulohkon ottelun jälkeen yhdeksän pistettä. Se johtaa siten lohkoaan ennen päätöskierrosta. Neljä pistettä kerännyt Santa Fe jää lohkon jumboksi. River Plate pelaa lohkovoitosta ja jatkopaikasta jo ensi keskiviikkona, kun se saa vieraakseen brasilialaisen Fluminensen.

Copa Libertadoresin kokoonpanoihin saisi rekisteröidä jopa 50 pelaajaa, mutta River Plate oli rekisteröinyt vain 32. Poikkeuslupaa joukkueen täydentämiseen junioripelaajilla ei sille myönnetty.

Argentiinassa todettiin keskiviikkona 39 562 koronatartuntaa. Se on korkein päivittäinen uusien tartuntojen lukema koronapandemian alusta lähtien. Tautiin on kuollut maassa yli 72 000 ihmistä.