AS Roman pörssikurssit räjäyttäneellä José Mourinholla tilipäivä – Special Onella Italiassakin muhkea palkka

© Kuva: Getty Images

Legendaarisen José Mourinhon ei tarvinnut olla ilman työpaikkaa kuin pari viikkoa. Tottenhamista 19.4. kenkää saanut Mourinho palkattiin tiistaina kolmevuotisella sopimuksella AS Romaan, ja niin portugalilainen palaa Italiaan 11 vuoden poissaolon jälkeen.

Mourinhon paluuta kuvailtiin lehdistössä ”salamaksi kirkkaalta taivaalta”. Italialaismedia odotti laajasti Maurizio Sarrin palaavan Romaan, mutta ohjakset ikuisessa kaupungissa ottaakin Mourinhon.

Vaikka Mourinho nähdään Roman valmentajana kentän laidalla ensi kerran vasta ensi kauden harjoituspelien alkaessa keskikesällä, näkyi hänen vaikutuksensa uudessa seurassa välittömästi. AS Roman pörssikurssit pomppasivat nimittäin jopa 20 % nimitysuutisen myötä (nyt hinta on 0,303€/osake).

Odotettavissa on, että Roma hyötyy valovoimaisen Mourinhon nimityksestä mahdollisesti myös sponsori- ja pelaajahankintarintamalla. Urheilumenestys ei kuitenkaan tule automaationa, sillä Romalla on meneillään vaisuin kautensa vuosiin. Neljä kierrosta ennen sarjan päätöstä Roma on Serie A:ssa vasta seitsemäntenä. Ensi kaudella odottavatkin europelit uudessa Konferenssiliigassa – jos edes siinä.

Taloudellisessa mielessä Mourinholla voi totisesti sanoa olleen tilipäivän. Mourinhon 7 miljoonan euron nettovuosiansiot Roomassa kalpenevat toki Valioliigan ansioille, mutta samoihin aikoihin on vahvistettu, että hän kuittaa Tottenhamista 15 miljoonan punnan erokorvauksen. Kuusi miljoonaa on jo maksettu, ja yhdeksän maksetaan myöhemmin vuoden kuluessa.

Mourinho tulee myös nauttimaan Italiassa ulkomaisten ammattiurheilijoiden ja -valmentajien suotuisammasta verotuksesta – niin sanotusta ”Lex Beckhamista” – koska hän sitoutui seuraan vähintään kahden vuoden ajaksi.

Lähteet: AS ja Sport


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!