Bayern Münchenin maalitykki Robert Lewandowskilta jäi viime vuonna Ballon d’Or saamatta, koska koko palkinto päätettiin jättää jakamatta koronapandemian vuoksi. Lohdutukseksi puolalaishyökkääjä pokkasi kuitenkin FIFA:n The Best -palkinnon.

32-vuotiaan Lewandowskin tahti ei ole silti tälläkään kaudella hidastunut tippaakaan, vaan pikemminkin päinvastoin. Hän on mättänyt 28 bundesliigaottelussa 40 maalia (päälle 7 maalisyöttöä), ja sivunnut siten legendaarisen Gerd Müllerin yhden kauden maaliennätystä.

Kuudessa pelaamassaan Mestarien liiga -ottelussa Lewandowski osui tolppien väliin viidesti. Pahaksi onneksi hän oli kuitenkin maaottelussa Andorraa vastaan syntyneen loukkaantumisen takia sivussa pudotuspelien otteluparista PSG:tä vastaan. Ilman suurinta tähteään ja tärkeintä pelaajansa pelanneen Bayernin kohtalo oli lähteä laulukuoroon.

Huhtikuun lopussa mediassa nousi esille huhu, jonka mukaan Lewandowski olisi valmis kuuntelemaan muiden seurojen tarjouksia. Hänen sopimuksensa Bayernin kanssa jatkuu vuoteen 2023, ja maalitykin lähtö olisi seuralle valtava menetys.

Maailman tämän hetken kenties parhaasta kärkimiehestä – ja ehkä jopa parhaasta pelaajasta – kiinnostuneita seuroja on luonnollisesti jonoksi asti. Lewandowskin entinen agentti Cezary Kucharski kuitenkin jakoi Spoxin ja Goalin haastattelussa näkemyksen, jonka mukaan ainakin PSG voidaan jättää laskuista ulos – perhesyistä.

– Rouva Lewandowskille muutto Pariisiin ei tullut ikinä kuuloonkaan. Minulla oli taannoin Robertin suhteen muutaman kerran yhteydenpitoa PSG:n kanssa, mutta hän ei halunnut koskaan harkita asiaa vakavasti. Ovi Pariisiin pysyi aina kiinni, Kucharski kertoi.

Entisen suojattinsa kanssa oikeudellisiin kiistoihin ajautuneen Kucharskin mielestä myöskään Valioliiga ei ole ainakaan aiemmin Lewandowskiin vedonnut. Kucharski itse uskoo, että Lewandowski jatkaa ensi kaudellakin uraansa Bayernin paidassa. Hän kuitenkin paljasti, millaisia suuntaviivoja hyökkääjän uralle piirrettiin, kun hän siirtyi Lech Poznanista Dortmundiin vuonna 2010.

– Kun järjestelimme Robertille siirron Saksaan, oli suunnitelma oikeastaan: Dortmund, Bayern, Espanja, USA. Eikä ole mikään salaisuus, että Real Madrid oli hänen suuri unelmansa.

Vaikka Bayernilla ei Bundesliigan lauantaisella päätöskierroksella enää panosta ole, on Lewandowskilla kotiottelussa Augsburgia vastaan yhä tavoiteltavaa. Yksikin maali antaisi hänelle yksi Bundesliigan yhden kauden maaliennätyksen. Eikä Lewandowski siksi epäröisikään rankkarin ampumista 90. peliminuutilla.

– Astelisin siinä tilanteessa pilkulle, Lewandowski totesi Bildin haastattelussa.

[readmore from=Lewandowski-Robert]

– Gerd Müllerillä on niin paljon ennätyksiä. Sitä paitsi hän oli itsekin kunnianhimoinen hyökkääjä. Luulen, että hän ymmärtäisi, jos otan pallon ja varmistan itselleni ennätyksen. Sitä paitsi hänellä on yhä oma 365 maalin sarjan maaliennätyksensä. Siihen en varmasti yllä.

Lewandowski on pelannut Bundesliigassa kaikkiaan 349 ottelua. Niissä hän on tehnyt komeat 276 maalia ja syöttänyt 71.

Lähde: Transfermarkt