Gennaro Gattuso työttömäksi Napolin jäätyä Mestarien liigasta – päätöskierroksen vastustajan valmentaja jätti haastattelun tuohtuneena kesken

© Kuva: Getty Images

Puolentoista vuoden ajan Napolia valmentanut Gennaro Gattuso on jälleen työtön valmentaja. Napolin puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis vahvisti Twitterissä Gattuson poistuvan seurasta. Ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Napoli jäi Serie A:n päätöskierroksella 1-1-tasapeliin Hellas Veronan kanssa, jäi sarjassa viidenneksi ja mahdollisti siten Juventuksen nousevan neljäntenä italialaisseurana ensi kauden Mestarien liigaan (lue lisää).

– Rakas Rino, olen iloinen vietettyäni viimeiset kaksi kautta kanssasi. Kiitän sinua tekemästäsi työstä ja toivotan sinulle menestystä, minne ikinä menetkin. Lähetän myös halauksen vaimollesi ja lapsillesi, De Laurentiis kirjoitti.

Valmentajan ja seurajohtajan välit olivat olleet viileät jo pidempään, ja laajalti spekuloitiin Gattuson lähtevän seurasta, vaikka Napoli olisi neljän joukkoon yltänytkin. Napoli on pitänyt mediahiljaisuutta jo kuukausia, eikä kukaan seurasta astunut toimittajien eteen kohtalokkaan Verona-tasapelin jälkeenkään.

Gattuso palkattiin Napolin valmentajaksi lokakuussa 2019 Carlo Ancelottin työn jatkajaksi. Myös edellisestä pestistään AC Milanista hän sai lähtöpassit identtisessä tilanteessa kauden 2018-2019 päätteeksi, Milanin jäätyä päätöskierroksella pisteen päähän Mestarien liiga -paikasta.

Eilinen lehdistötilaisuus jäi torsoksi muutenkin, sillä Hellas Veronan päävalmentaja Ivan Juric jätti pelin jälkeisen haastattelunsa kesken, suututtuaan ja syytettyään toimittajaa Veronan kunnioittamattomuudesta.

Sky Sport Italian haastattelija ei ehtinyt kuin ensimmäiseen kysymykseen, kun Juric jo menetti malttinsa. Juricilta kysyttiin, kuinka hän motivoi Veronan joukkueen heille merkityksettömään otteluun, etenkin kun joukkueen viimeaikaiset tulokset olivat olleet kehnoja.

– Tuo on törkeä startti! Tuo on kunnioituksen puutetta enkä hyväksy tuollaista kysymystä, Juric ärähti.

– Joukkueeni on aina antanut kaikkensa, tilanteesta ja tuloksesta riippumatta. En yksinkertaisesti voi sulattaa tuollaista asennetta. Sinun pitäisi pyytää meiltä anteeksi.

Kun toimittajat yrittivät selittää, etteivät he tarkoittaneet Veronan luovuttaneen tai pelanneen vajaateholla, Juric oli jo tiessään.

Lähde: Football-Italia