FC Haka juhlii veikkausliigakauden avauspisteitään, kun se kaatoi vieraskentällä IFK Mariehamnin 3-0. Haka teki molemmat maalinsa yhden miehen ylivoimalla, sillä IFK:n kokenut puolustaja Mikko Sumusalo ajettiin avausjakson lopuksi suoralla punaisella ulos. Sumusalo taklasi keskialueella rajusti napit edellä Hakan kapteeni Jacob Bushueta vasen jalka ylös ojennettuna, ja sai ansaitun suihkukomennuksen.

Videoklipin Sumusalon taklauksesta voi katsoa tämän linkin takaa, tai allaolevan twiitin kautta.

Haka meni ylivoimalla menojaan. Vaikka pallonhallintaprosentit menivätkin lähes tasan, voitti Haka molemmilla puoliajoilla laukaukset kohti maalia 3-0, joten vieraiden maalivahti Mika Hilanderin nollapeli tuli kokonaan ilman torjuntoja.

Ensimmäisen maalin puski tunnin kohdalla Luiyi de Lucas Maximus Tainion antamasta erinomaisesta vapaapotkukeskityksestä. 20-vuotias Janne-Pekka Laine muutti numerot 2-0:aan uransa ensimmäisellä veikkausliigamaalilla, ja Andrija Bosnjak sinetöi loppunumeroiksi 3-0 lisäajan rangaistuspotkusta.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

FC Haka siirtyy saarella johtoon! Luiyi De Lucas puskee Maximus Tainion antaman vapaapotkun lähietäisyydeltä verkkoon. 0–1.

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#IFKMHAKA

Kun kaikki sarjan joukkueet ovat pelanneet vähintään neljä ottelua, on ainoana joukkueena pisteittä sarjanousija AC Oulu. Oululaisten kauden neljättä tappiota todisti Raatin Stadionilla 903 katsojaa. Ottelu oli hyvin tasainen, mutta pisteet lähtivät vierasjoukkue HIFK:n matkaan maalein 1-2.

Ensimmäisen kerran verkko heilui 32. minuutilla, kun Moshtagh Yaghoubi ampui maaliin itse hankkimansa rankkarin. Oulun maalivahti Juhani Pennanen oli vedossa hyvin mukana ja sai kätensä väliin, mutta ei aivan onnistunut torjunnassa.

Kotijoukkueen tasoitus syntyi seitsemän minuuttia myöhemmin. Anselmi Nurmela pisti puolustajien välistä hyvän pystysyötön, ja Niklas Jokelainen päätti puolittaisen läpiajonsa tuliseen ja määrätietoiseen laukaukseen.

HIFK:n voittomaali oli komea. Macario Hing-Glover lähetti roikkusyötön päätyrajan tuntumasta takaviistoon, ja pallon saanut Pipe Saez laukoi haltuunoton jälkeen pallon komeasti yläriman kautta maaliin.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

HIFK ottaa johtoasemansa Oulussa takaisin. Riman kautta 1–2-lukemat pommittaa Pipe Sáez 🇪🇦

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#ACOHIFK

Seuraavat veikkausliigaottelut pelataan perjantaina. Tuolloin ohjelmassa ovat pelit HJK-AC Oulu ja Ilves-KTP.