HS: Avi tyrmäsi idean katsomolohkoista – ylilääkäri antoi ontuvan selityksen: ”Sen arvioiminen on haasteellista”

Mico Tuominen
Inter – KuPS

Avi on tehnyt uusia päätöksiä yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksista.

Uudellamaalla on toukokuun loppuun asti ulkotiloissa 10 hengen kokoontumisraja, mutta kesäkuun alusta alkaen 50 hengen ulkotilaisuudet ovat mahdollisia. Rajoitukset ovat voimassa kesäkuun puoliväliin asti.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ehdotti aville 50 henkilön katsomolohkoja, jonka myötä esimerkiksi Bolt Arenalle oltaisiin saatu enemmän katsojia paikanpäälle, mutta avi tyrmäsi tämän idean.

– Meidän päätökseen ei tullut lohkomahdollisuutta. Se ei ole Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaista. Tiloja on monenlaisia ja sen arvioiminen, mikä tila olisi riittävän turvallinen, on haasteellista, Etelä-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen kertoo HS:lle.

Selitys ontuu pahasti, sillä Bolt Arenan katsomokapasiteetti on 10 800 katsojaa. Jo maalaisjärkikin sen sanoo, että katsomoon voitaisiin ottaa jopa tuhansia katsojia riittävien turvavälien kera.

Hämmästystä on herättänyt myös se, miten ravintoloihin ja terasseille voi kokoontua jopa satoja ihmisiä, mutta ulkoilmassa pelattaviin jalkapallo-otteluihin ei saa ottaa kuin kourallisen ihmisiä sisään.

Nikunen muistuttaa, että rajoituksista ravintoloiden ja terassien suhteen päättää valtioneuvosto, ei avi.

[readmore from=Veikkausliiga]

– Tartuntatautilaki on laadittu niin, että jotkut päätökset ovat avin ja jotkut valtioneuvoston. Teemme parhaamme tehdäksemme avissa terveysturvallisia ja oikean tasoisia päätöksiä ja arvioimme niitä, Nikunen lisää.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaan mukaan eri toimialoja koskevat erilaiset koronarajoitukset näyttäytyvät ”jättiläismäisenä ristiriitana”, jossa eniten kiukuttaa yhdenvertaisuuden puuttuminen

– Jonkin muun lain perusteella ihmiset voivat oleskella suhteellisen vapaasti toistensa kanssa. Eihän korona tunnista eri lakeja, yhdenvertaisuus ja tasapuolisuus on tässä se pihvi, Marjamaa kommentoi HS:lle.

Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.
Tilaa nikotiininuuskat edullisesti
  • Luetuimmat
  • Uusimmat