Huuhkajien entinen valmentaja Roy Hodgson päättää pitkän ja komean uransa – antaa nyt aikaa perheelleen

© Kuva: Getty Images

Suomen miesten A-maajoukkueen entinen valmentaja Roy Hodgson päättää valmennusuransa tähän kauteen. Näin on ainakin tulkittu 73-vuotiaan Hodgsonin ilmoitus jättää paikkansa Valioliigan Crystal Palacen valmentajana.

Crystal Palace pelaa Hodgsonin johdolla vielä kaksi ottelua. Kotkat saa keskiviikkona Selhurst Parkille vieraakseen Arsenalin. Kausi päättyy sunnuntaina Liverpoolin vieraana Anfieldilla. Se on Hodgsonin 162. ottelu Crystal Palacen valmentajana. Hodgson aloitti juniorivuosiensa joukkueen valmentajana syyskuussa 2017, joten hän valmensi Palacea neljän kauden ajan.

– Toimittuani valmentajana 45 vuoden ajan olen päättänyt, että nyt on aika astua sivuun Valioliigan huippujalkapalloilusta. Viimeiset kaksi otteluamme ovat siten viimeiseni Crystal Palacen valmentajana, Hodgson toteaa Crystal Palacen tiedotteessa.

– Nämä neljä vuotta ovat olleet erityisen palkitsevaa aikaa jalkapalloelämässäni ja urallani. Minusta tuntuu, että tämän jälleen yhden menestyksekkään kauden jälkeen, säilyttyämme Valioliigassa, oli oikea aika luopua täysipäiväisestä valmentamisesta.

– Olen saanut niin paljon tukea vaimoltani ja perheeltäni koko urani ajan, että harkittuani tätä ratkaisua jo pitkään päätin, että nyt on oikea hetki ottaa heitä huomioon ja katsoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Crystal Palace voi ottaa huomiseen Arsenal-otteluunsa 6 500 katsojaa, joten Hodgson saa seuransa faneilta jossain määrin arvoisensa jäähyväiset.

Täysin varmaa ei ole, jatkaako Hodgson töitä jalkapallon parissa yhä jossain roolissa, mutta lausunnot kuulostavat siltä, että valmentajaura on joka tapauksessa ohi.

Suomalaiset muistavat Hodgsonin varmasti parhaiten Huuhkajien valmentajana. Hän valmensi Suomea kesäkuusta 2006 marraskuuhun 2007, ja oli hyvin lähellä johdattaa maajoukkueemme vuoden 2008 EM-turnaukseen.

Suomen lisäksi Hodgson valmensi uransa aikana myös Sveitsin, Yhdistyneiden Arabiemiraattien ja Englannin A-maajoukkueita. Seurajoukkuetasolla hän toimi muun muassa ruotsalaisten Halmstadin, Örebron ja Malmön, italialaisen Internazionalen sekä englantilaisten Fulhamin ja Liverpoolin valmentajana. Kaikkiaan Hodgson valmensi uransa aikana 15 eri seuraa.

Meriittilistalta löytyvät muun muassa seitsemän Allsvenskan-mestaruutta, UEFA Cupin finaalipaikka (Inter), Eurooppa-liigan finaalipaikka (Fulham) ja neljä valintaa Valioliigan kuukauden manageriksi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.