Huuhkajille ikävä takaisku EM-kisojen alla – Markku Kanervan luottopelaaja loukkaantuneena vaihtoon kesken ottelun

© Kuva: Juha Tamminen

Markku Kanerva julkistaa Suomen joukkueen historialliseen EM-lopputurnaukseen 1. kesäkuuta. Jo sitä ennen ensi lauantaina Huuhkajat kohtaa vieraskentällä harjoitusottelussa Ruotsin.

Sunnuntai toi kuitenkin Kanervalle harmaita hiuksia. Jo ensimmäiseen leiriryhmään nimetty Kanervan luottopelaaja Rasmus Schüller loukkaantui Allsvenskanin ottelussa Djurgården-IFK Göteborg (lopputulos 0-0). Schüller nilkutti vaihtoon 58. peliminuutilla, ja merkit viittaavat reisivammaan. Suomalaisen vasen reisi oli vahvasti teipattuna hänen tultuaan vaihtoon.

29-vuotias Schüller on ollut Djurgårdenin avauskokoonpanossa kaikissa kauden kahdeksassa sarjaottelussa, ja on saanut runsaasti kehuja otteistaan. Täysiä 90-minuuttisia hän on pelannut viisi.

A-maaotteluita Schüller on pelannut kaikkiaan 45. Hänet on nähty kentällä viimeisissä seitsemässä Suomen maaottelussa.

Schüllerin ohella Huuhkajien maajoukkueesen Ruotsia vastaan nimettiin keskikentän puolustavan roolin pelaajista Glen KamaraTim Sparv ja Joni Kauko. Heistä Kamara jäi kuitenkin harjoituspelistä pois lepuutussyistä. Nelikon lisäksi myös useimmiten topparina pelaavalle Thomas Lamille keskikentän pohja on tuttu pelipaikka.