HELSINKI. Norwichin ja Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki kuntouttaa parhaillaan nilkkaansa kohti EM-lopputurnausta. Maanantaina Pukki vastaili toimittajien kysymyksiin Helsingin Kalastajatorpalla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Pukki kertoi, ettei häntä nähdä ainakaan tulevana lauantaina Ruotsia vastaan pelattavassa harjoitusottelussa. Norwichin hyökkääjä on kuntouttanut nilkkansa nivelsidettä Suomessa jo parin viikon ajan yhdessä Huuhkajien fysioterapeutti Jari-Pekka Keurulaisen kanssa. Pukille oli itsestäänselvyys tehdä nilkan kuntoutusta nimenomaan ”Gene” Keurulaisen kanssa.

– ”Gene” on ammattilainen ja hän tietää, mitä tekee. Pitkä kausi Englannissa, niin teki myös päälle hyvää tulla nopeasti takaisin Suomeen. Mulla on kaikki luotto ”Geneen”, että jos joku tämän nilkan laittaa kuntoon, niin se on ”Gene”.

Nilkka meni rikki Mestaruussarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Readingia vastaan. Pukki pelasi Norwichin kärjessä silti ottelun loppuun saakka. Miehen mukaan vamma oli outo, eikä hän ole täysin varma, missä tilanteessa nilkka vahingoittui.

– Se koko tapaus oli vähän outo. Toisella puoliajalla nilkka tuntui vähän oudolta, mutta se ei kipeytynyt mitenkään. Seuraavana aamuna nilkka oli sitten turvonnut aika isoksi. Mietimme fysioiden kanssa, että missä tilanteessa se olisi voinut mennä. Minulla ei jäänyt mitään tilannetta mieleen, mutta heidän mielestä se oli ehkä se ensimmäinen maali, missä prässäsin maalivahtia ja jalat osuivat yhteen. Vaikea sanoa, ei jäänyt mikään erityinen tilanne mieleen, Pukki avasi.

Pukilla ei ole aiempaa kokemusta täysin vastaavasta vammasta. Aiemmin Pukki on loukannut nilkkansa kertaalleen pelattuaan Sevillassa, Espanjassa. Suomen avainhyökkääjän loukkaantuminen pelästytti Huuhkajien kannattajat. Myös Pukki huolestui hieman nähtyään nilkkansa turopavan.

– Kun huomasin, että se on turvonnut, niin vähän se pelästytti. En ajatellut, että se olisi niin paha, mitä se ehkä sitten oli, kun pelasin pelin kuitenkin loppuun.

– Alusta alkaen olen kuitenkin uskonut, että nilkka tulee kuntoon (EM-kisoihin). Ja mitä olen jutellut lääkäreiden ja fysioiden kanssa, niin oikeastaan kaikki ovat olleet sitä mieltä, että kyllä se ehtii parantua.

Upea kausi Norwichissa

Norwich juhli Mestaruussarjan mestaruutta ja sarjanousua Valioliigaan upean kauden päätteeksi. Pukki oli yksi nousun takuumiehistä iskettyään 26 maalia 41 ottelussa.

Joukkue lähti kauteen hyvin luottavaisena, vaikka alkukausi olikin haastava. Kauden ensimmäisestä neljästä pelistä Norwich onnistui voittamaan vain yhden.

– Tiedettiin, että meillä on tosi hyvä joukkue. Siinä oli vaikea alku kaudelle. Ehkä meidän päässä oli vielä vähän se Valioliigan loppukausi, että ei saatu ihan niin lentävää lähtöä, mitä toivottiin.

– Tiesimme kuitenkin koko ajan, että meillä on sarjan paras materiaali, joukkue ja valmennus, että kunhan vaan saadaan hommat toimimaan, niin kyllä me tämä hoidetaan, ja niinhän siinä sitten kävi. Vähän se otti aikaa, mutta olimme omasta mielestäni lopulta ylivoimaisesti paras (joukkue), Pukki perkasi kautta 2020-21.

Norwichin pokaalijuhlissa nähtiin tilanne, jossa Norwichin varamaalivahti Ørjan Nyland antoi saamansa mitalin Pukille. Suomalaishyökkääjä kertoi tilanteen taustat antaen kiitosta Nylandin eleelle.

– Siinä kävi sillä lailla, että niitä mitaleita oli vain 20:lle henkilölle eli heille, jotka olivat kokoonpanossa siinä viimeisessä pelissä. Ørjan sitten antoi sen (oman mitalinsa) minulle ja sanoi, että ”sinä ansaitset tämän enemmän kuin minä”.

[readmore from=Pukki-Teemu]

– Olihan se hieno teko häneltä. Tosi kiitollinen olin siitä. Kyllä kaikki saavat myöhemmin mitalinsa, mutta että sai sen sillä hetkellä, niin oli se hieno juttu, Pukki kiitteli joukkuekaveriaan.

Pukin sopimus Norwichin kanssa ulottuu kesään 2022, ja sopimukseen kuuluu optio. Pukin mukaan seura ei ole vielä aloittanut keskusteluja sopimuksen jatkamisesta.

– Ei ole vielä mitään puhetta. Kaikki fokus oli nousussa ja nyt siirtynyt näihin kisoihin. Katsotaan sitten kisojen jälkeen, mitä tehdään. Sinne on vielä suht kauan aikaa, kunnes on sen aika, Pukki totesi sopimustilanteestaan.

LUE MYÖS: