Katso: Maalivahdin huikea torjunta pelasti KuPS:lle pisteen Veikkausliigan huippuottelussa – pelissä harvinainen tuomarivaihto

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan suurin mestarisuosikki HJK ja kovimpana haastajana pidetty KuPS kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella sunnuntain ainoassa veikkausliigaottelussa Kuopiossa. Maaleja ei ottelussa nähty, vaan pisteet jaettiin numeroin 0-0, mutta lähellä käytiin.

Pelin paras maalipaikka nähtiin 47. minuutilla. Tauolla vaihdosta sisään tullut Riku Riski sai pallon avopaikkaan takatolpalle, ja edessä häämötti tyhjä maali. Kuopiolaisten maalilla Otso Virtanen esitti kuitenkin huikean torjunnan. Ruudun studiossa arveltiin heti Virtasen pelastuksen jäävän yhdeksi koko kauden parhaista, vaikka kausi on vasta aivan alkumetreillään. Torjunta on nähtävissä allaolevassa klipissä.

Maalipaikat olivat kaikkiaan melko harvassa. Sekä Virtaselle että HJK:n Hugo Kedolle kirjattiin pelissä kaksi torjuntaa. Ensimmäisellä puoliajalla lähellä maalintekoa kävi myös Lucas Lingman, jonka ovela kierteinen laukaus painui vain vähän takatolpan ohi.

Ottelun erikoisuus oli se, että päätuomaria jouduttiin vaihtamaan viimeiselle noin varttitunnille. Mohammad Al-Emara satutti jalkaansa ja joutui poistumaan kentältä. Hänen paikkansa otti Ville Nevalainen.

Yksi ottelun puheenaiheista oli toki myös Veikkausliigan yleisörajoitukset. Koska katsomot pidetään koronarajoitusten takia tyhjinä, oli katsojia pakkautunut aidan taakse ottelua seuraamaan. Myös stadionin VIP- ja ravintolatiloissa vaikutti olleen tungosta.

HJK ja KuPS kohtaavat seuraavan kerran jo ensi lauantaina Helsingin Olympiastadionilla pelattavassa Suomen Cupin loppuottelussa. Maanantain ohjelmassa Veikkausliigassa on viisi ottelua, joten huomisen jälkeen kaikki joukkueet ovat jo kautensa avanneet.