Kuukausi EM-kisojen alkuun – Huuhkajien vastustaja Venäjä julkaisi ensimmäisenä alustavan kisajoukkueensa

© Kuva: Getty Images

Tänään on päivälleen kuukausi aikaa miesten EM-turnauksen alkuun. 11.6. Roomassa pelattavassa avausottelussa kohtaavat Turkki ja Italia. Suomi aloittaa historiallisen turnauksensa 12.6. Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan, ja matkustaa sen jälkeen Pietariin. Siellä kohdataan alkulohkon muut joukkueet Venäjä ja Belgia.

Turnauksessa eniten alkulohko-otteluita (6) isännöivä Venäjä ehti ensimmäisenä julkaisemaan alustavan EM-kisajoukkueensa. Venäjän alustavalla pelaajalistalla on kaikkiaan 30 pelaajaa. Ryhmästä pitää siis pudottaa vielä neljä pelaajaa. Tänä vuonna lopullisiin joukkueisiin saa koronapandemian takia nimetä 26 pelaajaa tavanomaisten 23 pelaajan sijaan.

Suomen kohtaavan Venäjän alustavan pelaajalistan puhuttavimpia nimiä on 37-vuotias maajoukkuelegenda Yuri Zhirkov. 102 A-maaottelua pelannut Zhirkov on viettänyt käytännössä koko kevään Venäjän mestaruuden kolmannen kerran peräkkäin voittaneen Zenitin vaihtopenkillä, mutta mahtui huonosta pelituntumasta huolimatta mukaan. Maajoukkueen vakiokalustoon Zhirkov on tosin koko ajan viime vuosina kuulunut.

Lokomotiv Moskovan kokenut hyökkääjä Fedor Smolov ei mahtunut edes alustavalle pelaajalistalle mukaan. Venäjän kapteeni ja johtotähti on Zenitin lähes kaksimetrinen hyökkääjä Artem Dzyuba, joka on tehnyt 50 maaottelussaan peräti 29 maalia, ja on vain maalin päässä Venäjän kaikkien aikojen maaottelumaalitilaston ykköspaikasta.

Mielenkiintoinen pelaaja joukkueessa on myös Moskovan Dynamon vasta 17-vuotias keskikenttäpelaaja Arsen Zakharyan. Jos Zakharyan pelaa Venäjän harjoituspeleissä Puolaa tai Bulgariaa vastaan, tai turnauksen avauspelissä Belgiaa vastaan, tulee hänestä Venäjän kautta aikain nuorin maajoukkuepelaaja.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!