Tänään on päivälleen kuukausi aikaa miesten EM-turnauksen alkuun. 11.6. Roomassa pelattavassa avausottelussa kohtaavat Turkki ja Italia. Suomi aloittaa historiallisen turnauksensa 12.6. Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan, ja matkustaa sen jälkeen Pietariin. Siellä kohdataan alkulohkon muut joukkueet Venäjä ja Belgia.

Turnauksessa eniten alkulohko-otteluita (6) isännöivä Venäjä ehti ensimmäisenä julkaisemaan alustavan EM-kisajoukkueensa. Venäjän alustavalla pelaajalistalla on kaikkiaan 30 pelaajaa. Ryhmästä pitää siis pudottaa vielä neljä pelaajaa. Tänä vuonna lopullisiin joukkueisiin saa koronapandemian takia nimetä 26 pelaajaa tavanomaisten 23 pelaajan sijaan.

Suomen kohtaavan Venäjän alustavan pelaajalistan puhuttavimpia nimiä on 37-vuotias maajoukkuelegenda Yuri Zhirkov. 102 A-maaottelua pelannut Zhirkov on viettänyt käytännössä koko kevään Venäjän mestaruuden kolmannen kerran peräkkäin voittaneen Zenitin vaihtopenkillä, mutta mahtui huonosta pelituntumasta huolimatta mukaan. Maajoukkueen vakiokalustoon Zhirkov on tosin koko ajan viime vuosina kuulunut.

Lokomotiv Moskovan kokenut hyökkääjä Fedor Smolov ei mahtunut edes alustavalle pelaajalistalle mukaan. Venäjän kapteeni ja johtotähti on Zenitin lähes kaksimetrinen hyökkääjä Artem Dzyuba, joka on tehnyt 50 maaottelussaan peräti 29 maalia, ja on vain maalin päässä Venäjän kaikkien aikojen maaottelumaalitilaston ykköspaikasta.

Russian Football News

@RusFootballNews
⚡️ Sobolev, Dzyuba, Zabolotny

Reserves: Maksimenko, Smolnikov, Gazinskiy, Smolov, Mirzov, Chistyakov, Lesovoy

No real surprises, the final squad will see four names cut from it though.

Zhirkov getting a call-up is shocking, but expected at this point.

Smolov also robbed.

Russian Football News

@RusFootballNews
⚡️ RUSSIA SQUAD:

🧤 Dyupin, Lunev, Shunin, Safonov

🛡 Dzhikiya, Diveev, Fernandes, Evgeniev, Zhirkov, Karavaev, Kudrayshov, Samoshnikov, Semenov

⚽️ Barinov, Rifat, Mukhin, Golovin, Zakharyan, Zobnin, Fomin, Ionov, Kuzyaev, Mostovoy, Ozdoev, Makarov, Miranchuk, Cheryshev

(1/2)

Сборная России

@TeamRussia
⚡ Расширенный состав сборной России для подготовки к ЕВРО-2020.

Эти игроки отправятся на учебно-тренировочные сборы, после которых тренерский штаб огласит окончательную заявку на турнир.

Mielenkiintoinen pelaaja joukkueessa on myös Moskovan Dynamon vasta 17-vuotias keskikenttäpelaaja Arsen Zakharyan. Jos Zakharyan pelaa Venäjän harjoituspeleissä Puolaa tai Bulgariaa vastaan, tai turnauksen avauspelissä Belgiaa vastaan, tulee hänestä Venäjän kautta aikain nuorin maajoukkuepelaaja.

Russian Football News

@RusFootballNews
If Arsen Zakharyan makes his debut for Russia in their friendlies vs Poland and Bulgaria, or the opening game of the EUROs against Belgium, he will become the youngest player to feature for the Russian national team, beating Igor Akinfeev (18 years 20 days).