Lehti: Saksan maajoukkueen valmentajaneuvotteluissa edistystä – luova ratkaisu Hansi Flickin saamiseksi Bayernilta

© Kuva: Getty Images

Kesä-heinäkuun EM-kisoihin päättyy saksalaisessa jalkapalloilussa pitkä aikakausi, kun Joachim Löw vetäytyy Saksan A-maajoukkueesta 15 vuoden päävalmentajajakson jälkeen. Heti, kun Löw maaliskuun alussa ilmoitti sopimuksensa purusta puolitoista vuotta etuajassa, nostettiin spekulaatioissa kärkiehdokkaaksi hänen seuraajakseen Bayern Münchenin päävalmentaja Hansi Flick. Flick oli jo toiminut Löwin apulaisvalmentajana muun muassa mestaruuteen päättyneissä vuoden 2014 MM-kisoissa, joten hän tuntee maajoukkueen toimintaympäristön hyvin.

Huhut saivat uutta pontta huhtikuun lopussa, kun Bayern München vahvisti tehneensä valmentaasopimuksen RB Leipzigista ostetun Julian Nagelsmannin kanssa. Näin Flick oli saanut toiveidensa mukaisesti oven auki matkalla kohti maajoukkuetehtäviä.

Asiat ovat kuitenkin edenneet kovin hitaasti. Löwin lähtöilmoituksesta on kulunut jo yli kaksi kuukautta, eikä Saksan jalkapalloliitto DFB ole vieläkään saanut nimettyä hänelle seuraajaa. Työrauhan saaminen EM-kisojen ajaksi olisi tärkeää.

– En tiedä, mitä he odottavat. Jokin siinä kestää taas. Sää on juuri nyt kaunis, eikä paremmaksi muutu, Flickiä Löwin ”täydelliseksi seuraajaksi” kuvaillut Bayern Münchenin johtokunnan puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge vinkkasi DFB:n suuntaan viikonloppuna.

– DFB ei ole ainoa Flickistä kiinnostunut. Voin kuvitella, että myös monet eurooppalaiset seurat tavoittelevat häntä. Siksi suosittelisin DFB:tä pistämään töpinäksi. Minusta tuntuu aina, että he odottavat jotain.

Müncheniläislehti Abendzeitungin mukaan asiat ovat kuitenkin nytkähtäneet eteenpäin. Flick ottaa ohjakset Joachim Löwiltä EM-turnauksen jälkeen ja solmii sopimuksen, joka kattaa vuoden 2022 Qatarin MM-kisat sekä vuoden 2024 EM-kotiturnauksen Saksassa. Se, milloin sopimus vahvistetaan, on yhä epäselvää.

56-vuotiaan Flickin sopimus Bayern Münchenin kanssa on voimassa vuoteen 2023, mutta jalkapalloliitto DFB ei maksa sopimuksen purusta Bayernille rahallista korvausta. Sen sijaan mahdollisena pidetään, että Bayern München ja Saksan A-maajoukkue sopivat näytösluonteisesta harjoitusottelusta korvauksena Bayernia kohtaan. Ottelu on tarkoitus pelata vielä tänä vuonna. Sen tuotot menevät kokonaisuudessaan Bayern Münchenille.

– Siirtokorvauksia DFB ei maksa, koska se ei ole vielä koskaan sellaisia maksanut, ja yleishyödyllisenä yhdistyksenä sen olisi muutenkin vaikeaa niin tehdä, jalkapalloliiton varapuheenjohtaja Rainer Koch perusteli Bayerische Rundfunkin haastattelussa jokin aika sitten.

Lähteet: Abendzeitung ja Transfermarkt


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!