Bayern Münchenin valmennustiimiin viime kaudella kuuluneen Miroslav Klosen oli määrä aloittaa ensi kaudella uransa päävalmentajana. 42-vuotias Klose oli saanut useita tarjouksia eri seuroilta, ja kaikkein vahvimmin häntä havitteli Fortuna Düsseldorf. Nyt Klose on kuitenkin sanonut kaikille seuroille ”kiitos ei”, sillä hänen jalastaan löydettiin kaksi veritulppaa.

– Diagnoosi oli minulle pieni järkytys, Klose sanoi Kickerin haastattelussa.

– Lääkärit tekivät minulle erittäin selväksi, että tällaisen tilanteen kanssa ei leikitä. Ihan ensimmäiseksi he määräsivät minulle täydellistä lepoa. Jalkaan ei saa osua mikään, en saa lenkkeillä enkä uida – enkä varsinkaan pelata jalkapalloa. Meinasin seota harjoitusleirillä.

Klose suunnittelee edelleen päävalmentajauraa, mutta se vain tapahtuu hieman myöhemmin – jos suinkin mahdollista. Nyt terveys ajaa edelle.

– Minulle kävi seuraavina päivinä selväksi, että siten en voisi ikinä aloittaa valmentajauraani. Joko kunnolla, tai sitten ei ollenkaan. Tai sitten vain vähän myöhemmin.

Klose tapaa kahden vuoden päästä ”todellisen asiantuntijan”, jonka kanssa selvitetään, miten vakava jalkavaiva hoidetaan kuntoon. Sitten hän suunnittelee valmentajauransa seuraavia askelia. Hansi Flicin apulaisvalmentajaksi Saksan maajoukkueeseen hän ei mieli.

– Tuntuu väärältä tieltä jatkaa apulaisvalmentajana, vaikka kaikki olisikin Hansi Flickin maajoukkuetiimissä inhimillisesti ja ammattillisesti sopinut. Se olisi ollut mukavuudenhaluisempi tie, ja sille en halua.

[readmore from=Klose-Miroslav]

Vuoden 2014 maailmanmestari Klose on 16 maalillaan MM-kisahistorian kaikkien aikojen paras maalintekijä. Hän on myös Saksan A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalipyssy 71 tekemällään maalilla.

Klose toimi vuodesta 2016 vuoteen 2018 puolentoista vuoden ajan Saksan maajoukkuetiimissä valmennusryhmän jäsenenä. Sitten hän valmensi kahden kauden ajan Bayern Münchenin alle 17-vuotiaiden joukkuetta, kunnes eteni viime kaudeksi Bayernin edustusjoukkueeseen Hansi Flickin apulaiseksi.

Lähde: Transfermarkt