Huuhkajien entinen kapteeni Niklas Moisander pakkaa pian muuttokuormaansa. Werder Bremen vahvisti viikonloppuna pelatun Bundesliigan päätöskierroksen jälkeen, että Moisander ei jatka seurassa.

Kausi päättyi Bremenin ja Moisanderin kannalta ikävästi, sillä joukkue putosi ensimmäisen kerran vuosikymmeniin Saksan Bundesliigasta. Surullinen loppu olikin Moisanderille katkera pettymys.

– Se oli urani suurin pettymys. Tarvitsen varmasti muutaman viikon käsitelläkseni asian. Ei ole mukava tunne lähteä seurasta putoamisen jälkeen, 35-vuotias Moisander totesi Werder Bremenille tiistaiaamuna antamassaan videohaastattelussa.

Uransa päättämistä Moisander ei suunnittele. Viimeisten kahden kauden ajan Werdaa kipparoinut suomalaispuolustaja vahvisti haastattelussa, että hän muuttaa vaimonsa ja perheen kahden tyttären kanssa Ruotsiin. Moisanderin vaimo on kotoisin Tukholmasta, ja parin häätkin vietettiin Ruotsin pääkaupungissa kolme vuotta sitten.

– Muutan vaimoni ja kahden tyttäreni kanssa Ruotsiin, Moisander kertoi muuttosuunnasta.

Jo aiemmin keväällä Moisander kertoi Turun Sanomille, että perhe haluaa asettua Tukholmaan, kun puolustajan peliura päättyy. Tuoreen haastattelun perusteella vielä hän ei kuitenkaan uran lopettamista suunnittele. Uudesta seurasta Moisander ei vihjeitä anna, mutta kaikki viittaa pelien jatkumiseen Allsvenskanissa.

– Olen ollut täysin keskittynyt Werderiin ja antanut seuralle kaikkeni. Siksi en ole vielä miettinyt, missä tulen pelaamaan. Tällä hetkellä oloni on tyhjä, mutta elän jalkapalloilua yhä aivan liikaa luopuakseni siitä jo, Moisander totesi.

[readmore from=Moisander-Niklas]

Moisander on pelannut Suomen A-maajoukkueessa 62 ottelua. Seurajoukkuetasolla pelejä on kertynyt 188 Eredivisiessä, 125 Bundesliigassa ja 22 Serie A:ssa. Ennen Werder Bremeniä Moisander edusti Ajaxia, AZ Alkmaaria ja Sampdoriaa. Tällä kaudella hän pelasi Bremenissä 18 liiga- ja viisi cup-ottelua. Kaikkiaan pelejä kertyi Bremenissä viiden kauden aikana 142.

– Olen erittäin ylpeä siitä, että sain toimia näin suuren seuran kapteenina, Moisander totesi jäähyväishaastattelussaan.

– Yhteys seuran, fanien ja kaupungin välillä on jotain aivan erityistä. En ole kokenut tällaista tukea vielä koskaan.