Näin Pep Guardiola kommentoi Manchester Cityn finaalitappiota ja valintojaan

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola puolusti päätöksiään hänen joukkueensa hävittyä Chelsealle lauantaina 0-1 Mestarien liigan finaalissa.

Kenties yllättävin päätös oli se, että Guardiola päätti aloittaa pelin ilman puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Cityn keskikentällä ja hyökkäyksessä aloittivat Bernardo Silva, Phil Foden, İlkay Gündoğan, Kevin de Bruyne, Riyad Mahrez ja Raheem Sterling.

Puolustavammassa roolissa pelannut Fernandinho vaihdettiin kentälle reilun tunnin jälkeen, kun ottelu oli jo loppulukemissaan. Hetkeä aiemmin City oli joutunut ottamaan ykköstähtensä de Bruynen pois kentältä loukkaantumisen takia.

Hyökkäysvoittoinen kokoonpano ei tuonut toivottua tulosta; City laukoi pelissä vain kerran kohti maalia, ja se kerrytti vähemmän maaliodottamaa kuin yhdessäkään muussa ottelussa tällä kaudella.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

– Minä toimin niin kuin parhaaksi katsoin, vastasi Guardiola BT Sportille kokoonpanovalinnoista kysyttäessä.

– Kevin de Bruyne loukkaantui, mutta sellaista sattuu tässä kilpailussa ja näissä peleissä. Me tarvitsimme kaikkia.

– Nyt tavoitteena on levätä ja sitten valmistautua seuraavaan kauteen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsimme tähän vaiheeseen. Toivottavasti pääsemme tänne taas tulevaisuudessa.

– Tämä on ollut poikeuksellinen kausi meiltä. Tämä oli tiukka ottelu, meillä oli paikkoja. Olimme loistavia toisella jaksolla, olimme urheita, mutta emme pystyneet hyödyntämään paikkojamme, koska he (Chelsea) olivat niin vahvoja.

– Tein parhaani mukaan kokoonpanovalinnat voittaakseni pelin, pelaajat tietävät sen. Minusta Gündoğan pelasi hyvin, hän oli erinomainen. Meillä oli ensimmäisellä jaksolla hieman vaikeuksia murtautua linjojen läpi. Toisella jaksolla se toimi paljon paremmin.