Manchester United lähti keskiviikkoiseen Eurooppa-liigan loppuotteluun ennakkosuosikkina, mutta sai lopulta taipua 120 pelatun minuutin ja pitkän rangaistuspotkun jälkeen, kun Unitedin maalivahti David De Gea epäonnistui ainoana pilkkukisan 22 laukojasta yrityksessään. Seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta missään kilpailussa juhli Villarreal.

Jalkapallotoimittaja Sid Lowe nosti loppuottelun jälkeen Twitterissä esille erikoisen muiston 17 vuoden takaa. Villarreal hankki tuolloin uruguaylaishyökkääjä Diego Forlanin Manchester Unitedista. Espanjalaisseura yritti saada siirron yhteydessä Punaiset paholaiset kotikentälleen pelaamaan ystävyysottelua, mutta United sanoi ei.

– ”Älkää huoliko”, puheenjohtaja sanoi. ”He tulevat kyllä – ilmaiseksi”, Lowe kirjoitti twiitissään.

Niin United tulikin. Nyt joukkueet ovat kohdanneet kaikkiaan viisi kertaa, eikä Villarreal ole hävinnyt Unitedille vielä kertaakaan.

Sid Lowe

@sidlowe
When Villarreal signed Diego Forlan, they tried to get Manchester United to come and play a friendly. United said no. “Don’t worry,” the president said, “they’ll come — and for free”. The next year they did. They’ve played five times now. Villarreal have never lost.

Kommenttikentässä tosin huomautetaan, että virallisissa tilastoissa ei Villarreal ole voittanutkaan, vaan kaikki viisi ottelua ovat päättyneet tasapeliin. Se on toki kiistatonta, että eilinen rankkarikisavoitto maistuu Villarrealille aivan varmasti voitolta – ja Unitedille yhtä varmasti tappiolta.

Villarreal ja Manchester United pelasivat samassa Mestarien liigan alkulohkossa syksyllä 2005 ja syksyllä 2008. Kaikki aiemmat neljä ottelua päättyivät maalittomaan tasapeliin, mutta eilen sentään syntyi kaksi pelitilannemaaliakin.