UEFA vahvisti odotetun uutisen EM-kisoihin liittyen – päätös tuo Markku Kanervalle liikkumavaraa

UEFA vahvisti tiistaina, että ensi kesän EM-kisoissa joukkueiden kokoonpanot kasvavat 23 pelaajasta 26 pelaajaan koronaviruksen takia. Tämä antaa myös Huuhkajien päävalmentajalle Markku Kanervalle uusia mahdollisuuksia.

Uutinen oli odotettu. UEFA haluaa päätöksellään vahvistaa turnauksen kilpailullisuutta. Varsinkin TOP 5 -sarjojen pelaajat ovat joutuneet todella kovalle kuormitukselle viime kesästä lähtien, kun sarjat käynnistyivät uudelleen koronatauon jälkeen.

UEFA kertoi jo aiemmin, että EM-kisoissa on käytössä viisi vaihtoa. Vaikka joukkueiden koko kasvaakin, saavat päävalmentajat nimetä yksittäiseen otteluun kuitenkin vain 23 pelaajaa kerrallaan. Näin ollen kolme pelaajaa jää aina kokoonpanon ulkopuolelle.

Kanervalle uutinen on varmasti mieluisa. EM-kisoissa Huuhkajien kokoonpanossa nähtäneen paljon tuttuja nimiä viime syksyn Nations Leaguesta sekä maaliskuussa alkaneista MM-karsinnoista. Kolme lisäpelaajaa mahdollistaa kuitenkin sen, että Kanerva voi mahduttaa joukkueeseen myös pari yllätyksellisempää valintaa.

Lopulliset kisajoukkueet pitää ilmoittaa UEFA:lle 1. kesäkuuta mennessä. Huuhkajat pelaa sitä ennen vielä harjoitusottelun Ruotsia vastaan. Kun kisajoukkue on nimetty, Huuhkajat kohtaa vielä kenraaliharjoituksessa Viron 4. kesäkuuta.

LUE MYÖS:


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?