Ovi on käynyt Juventuksessa. Serie A:n mahtiseura tiedottaa, ettei koko valmentajauransa debyyttikauden valmentanut Andrea Pirlo jatka Torinossa enää ensi kaudella. Pirlon viime kesänä allekirjoittama sopimus oli kaksivuotinen, mutta se siis purettiin puolivälissä.

Pelaajalegendan johdolla Juventuksen yhdeksän vuoden mestaruusputki katkesi ja Mestarien liigan pudotuspeleistä se putosi jo ensimmäisellä kierroksella. Kausi kuitenkin päättyi helpotukseen, kun Juventus voitti Italian Cupin ja nousi sarjan päätöskierroksella Serie A:ssa neljänneksi, ja ensi kauden Mestarien liigaan.

JuventusFC

@juventusfc
Grazie di tutto, Mister @Pirlo_Official!

– Kiitos, Andrea. Ne ovat ensimmäiset sanat, jotka meidän kaikkien täytyy sanoa, kun tämä erityinen kokemus yhdessä päättyy, Juventuksen tiedote alkaa.

– Pirlo on vasta ottanut ensiaskeleensa valmentajauralla, josta tulee epäilemättä hohdokas. Se on muutoksen, etsinnän ja usein johtamisen seikkailu, johon hän tuo ajatuksensa ja kokemuksensa mestarina ”aidan toiselta puolelta”, valmentajaa kannustetaan.

[readmore from=Pirlo-Andrea]

Huhut vievät Juventuksen uudeksi valmentajaksi vahvasti Massimiliano Allegria, joka lähti samasta seurasta kaksi kautta sitten, voitettuaan Torinossa viisi peräkkäistä Serie A -mestaruutta. Viimeisten kahden kauden ajan Allegri ei ole valmentanut missään.

Andrea Pirlon on huhuttu olevan seuraavaksi Serie A:ssa kahdeksanneksi sijoittuneen Sassuolon harkintalistalla.