AS selvitti taustoja: Näin valmisteltiin Karim Benzeman yllätyspaluu Ranskan maajoukkueeseen

© Kuva: Getty Images

Ensi viikon perjantaina alkavien EM-kisojen joukkueet on nyt nimetty. Kaikkien kisajoukkueiden kokoonpanoja voi tarkastella erikoissivultamme täältä.

Kaikki 24 lopputurnaukseen selvinnyttä maata huomioituna kaikkein yllättävin pelaajavalinta kisoihin oli varmasti Real Madridin maalitykki Karim Benzema. Benzema on ollut sivussa Ranskan maajoukkueesta lähes kuusi vuotta maajoukkuetoveri Mathieu Valbuenan kiristämisen takia. ”Seksivideoskandaali” pudotti Benzeman maajoukkueesta, johti pitkään jatkuneeseen rikostutkintaan ja ajoi myös Valbuenan ulos maajoukkuekuvioista.

Benzeman paluusta oli udeltu päävalmentaja Didier Deschampsilta tasaisin väliajoin, ja vastaus oli aina ollut ei. Lopulta Deschamps kuitenkin taipui ja nimesi kokeneen kärkimiehen joukkueeseensa. Helppo päätös ei missään tapauksessa ollut kyseessä, ja sitä pohjustettiinkin huolellisesti. Espanjalaislehti AS kertoo Le Parisienin tietojen pohjalta, miten.

Ranska kärsi maalintekovaikeuksista maaliskuun maaotteluissaan, ja niinpä maan jalkapalloliiton johto ja Deschamps päättivät katsoa Benzema-kortin vielä kerran. Ennen kisavalintaa Deschamps halusi keskustella hyökkääjän kanssa kahden kesken.

– Tapasimme ja kävimme huolellisen keskustelun. En aio paljastaa keskustelun sisällöstä sanaakaan. Me kaikki etsimme rauhanomaista ilmapiiriä, Deschamps sanoi lehdistölle Benzeman valinnan virallistuttua.

Jo paljon ennen tätä Deschamps esitti ajatusta Benzeman paluusta ensin jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graëtille. Tämä totesi lehdistölle hyväksyneensä idean välittömästi.

Sen jälkeen Deschamps halusi varmistua siitä, ettei joukkueen muilla johtavilla pelaajilla olisi asian kanssa ongelmaa. Hän kävi keskustelut kapteeni Hugo Lloris’n, varakapteeni Raphaël VaranenPaul Pogban ja Olivier Giroud’n kanssa. Kukaan heistä ei asettunut poikkiteloin. Ei edes Giroud, jonka peliminuutteja Benzema voi hyvinkin syödä. Mahdollinen hyökkääjäpari Kylian Mbappé oli Benzeman liittymisestä maajoukkueeseen välittömästi innoissaan.

Vanhaa pelinumeroaan 10 Benzema ei kuitenkaan maajoukkueessa ota, vaan hän tulee pelaamaan kisoissa numerolla 19. Sillä numerolla hän pelasi uransa alussa Lyonissa. Numerovalinta symboloi uutta alkua.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille