Huuhkajien jatkohaaveiden kannalta merkittävä ottelua, Ukraina-Itävalta, pelattiin maanantai-iltana Bukarestissa.

Ukraina ja Itävalta olivat kumpikin keränneet kahdesta ensimmäisestä ottelustaan kolme pistettä – aivan kuten Huuhkajatkin. Myös molempien maaliero oli sama kuin Huuhkajilla, 0.

Paras lopputulos olisi ollut jomman kumman joukkueen runsasmaalinen voitto, jolloin lohkon kolmanneksi jääneen, joko Ukrainan tai Itävallan, maaliero olisi ollut mahdollisimman huono.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Vastoin ennakko-odotuksia Ukraina ja Itävalta eivät lähteneet neppailemaan 0-0-tasapeliä, joka olisi siivittänyt käytännössä varmasti molemmat jatkoon. Itävalta lähti kiihkeästi hakemaan voittoa ja onnistui avausjakson aikana myös kertaalleen maalinteossa.

Ottelua oli takana 20 minuuttia, kun David Alaban antama kulmapotku tavoitti Christoph Baumgartnerin, joka siirsi pallon läheltä ohi Ukraina-vahti Georgi Bushchanin.

Enempää maaleja ei kuitenkaan enää nähty, joten kummankaan runsasmaalinen voitto ei toteutunut. Itävallan 1-0-voitto varmisti kuitenkin sen, että mikäli Huuhkajat nappaa pisteenkin Belgiaa vastaan, on se varmuudella mukana jatkopeleissä!

LUE MYÖS: Nyt se on varmaa! Pistekin Belgiaa vastaan riittää Huuhkajille jatkopaikkaan

Artikkelia muokattu 21.6. kello 21:18 – päivitetty lopputulos.