Cristiano Ronaldo ja Sergio Ramos taas samassa peliasussa? – PSG:llä hurjat suunnitelmat

© Kuva: Getty Images

Real Madridin lähimenneisyyden menestysjatkumo – neljä Mestarien liigan voittoa viidessä vuodessa vuosina 2014-2018 – kulminoitui pitkälti kahteen pelaajaan. Cristiano Ronaldo ja Sergio Ramos olivat tuolloin koko lailla omien pelipaikkojensa parhaita pelaaia maailmassa – ja ovat toki hyvin lähellä sitä edelleen – tehden joukkueelleen monia tärkeitä maaleja ja ratkaisten tärkeistä tärkeimpiä otteluita.

Sitten, kesällä 2018 Cristiano Ronaldo päätti yllättäen vaihtaa maisemaa voitettuaan juuri Real Madridissa neljännen ja koko uransa viidennen Mestarien liigan. Päätös oli tehty, eikä Madrid voinut muuta kuin päästää portugalilaisen Juventukseen. Kompensaationa se toki sai 100 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Viime torstaina puolestaan vahvistettiin, että joukkueen pitkäaikainen kapteeni ja selkäranka Sergio Ramos lähtee Real Madridista. Ramos kertoi lähtöpressissään ”haluavansa vielä voittaa jotain urallaan”. Topparin sopimus päättyy viikon kuluttua, joten uuden seuran ei tarvitse maksaa hänestä Real Madridille mitään.

Nyt esille on noussut skenaario, että Real Madridin legendaarinen kaksikko voisi päätyä jälleen samaan joukkueeseen. Tällä kertaa tuo joukkue olisi kahdesti peräkkäin Mestarien liigan välierissä nähty, mutta yhä ensimmäistä mestaruuttaan janoava PSG.

Espanjalaisen COPE:n mukaan Ramos on jo kertonut Real Madridin pelikavereilleen, että hän on siirtymässä seuraavaksi Paris Saint-Germainiin. PSG:ssä Ramos saisi ainakin varmuudella mahdollisuuden pokaalien voittamiseen. Vaikka päättyneellä kaudella Lille katkaisikin PSG:n mestaruusputken Ligue 1:ssä, kuuluu qatarilaisomisteinen seura ehdottomasti vuodesta toiseen voittajasuosikeihin Mestarien liigassa. Ranskan kansallisessa sarjassa mestaruus on nimekkäälle joukkueelle likipitäen minimitavoite.

Cristiano Ronaldolla on Juventuksen kanssa sopimusta vielä vuosi jäljellä, mutta jatko Torinossa on kaikkea muuta kuin varmaa. CR7 ei ole itsekään vakuutellut seuraan jäävänsä, ja Juventuksen kerrotaan haluavan varoja tappioidensa paikkaamiseksi. Cristiano Ronaldon 60 miljoonan euron bruttovuosipalkan säästäminen tekisi seuralle hyvää, ja saisipa hänestä vielä siirtokorvauksenkin.

Konkreettisia tarjouksia Juventus ei ole viisinkertaisesta Ballon d’Or -voittajasta saanut, ja vanha seura Real Madrid sulki paluulta jo aiemmin ovensa. Corriere dello Sport pitääkin todennäköisimpänä uutena osoitteena PSG:tä, joka olisi valmis pohtimaan Juventuksen kanssa vaihtokauppaa, johon toisena osapuolena liittyisi argentiinalaishyökkääjä Mauro Icardi.

Italialaislehdistön mukaan Cristiano Ronaldon agentti Jorge Mendes matkusti jo joitain päiviä sitten Ranskaan. Vielä neuvotteluissa ei olla edistyneessä vaiheessa, mutta keskusteluyhteys on mahdollisesti avattu.

PSG:n siirtokesä vaikuttaa jälleen kerran hyvin tapahtumarikkaalta. Hollantilainen Georginio Wijnaldum liittyi jo pariisilaisten vahvuuteen ja italialaisen maajoukkuevahdin Gianluigi Donnarumman tulo alkaa olla virallistamista vaille valmis. Kummastakaan ei tarvitse siirtokorvausta maksaa.

Vanhoista eturivin supertähdistä Neymar solmi pitkän jatkosopimuksen PSG:n kanssa jo keväällä. Kylian Mbappén jatko Pariisissa on kuitenkin vielä epävarmaa.