Cristiano Ronaldo teki taas jalkapallohistoriaa.

Ronaldo nousi EM-kisojen maalipörssin kärkeen, kun hän upotti kaksi maalia rangaistuspilkulta keskiviikkoillan viimeisessä lohko-ottelussa Ranskaa vastaan.

Sen lisäksi hän kaiversi nimensä maailmanennätyskirjoihin. Toisella täysosumallaan Ronaldo nimittäin saavutti iranilaislegenda Ali Daein uskomattoman maalisaldon.

Daei piti vielä keskiviikkoon saakka hallussaan miesten maajoukkuemaalien maailmanennätystä, mutta jakaa sen nyt Ronaldon kanssa. Kummallakin on niitä kasassa 109 kappaletta.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
Only two men in international football history have scored 109 goals:

🇮🇷 Ali Daei
🇵🇹 Cristiano Ronaldo

RECORD. EQUALLED. 🤯

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Ronaldon ensimmäinen maali laittoi puolestaan jo hieman toisenlaiset ennätyskirjat uusiksi, sillä kyseinen osuma oli hänen uransa 20:s arvokisoissa (EM- ja MM-kisat).

Ensimmäisellä maalillaan 36-vuotias supertähti ohitti eurooppalaisten pelaajien vertailussa saksalaisikoni Miroslav Klosen, joka teki pelivuosiensa aikana yhteensä 19 maalia MM- ja EM-kisoissa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
20 - Cristiano Ronaldo has become the first European player in World Cup and European Championship history to score a combined 20 goals across the two competitions. Greatest. #POR #EURO2020

Ronaldo on täten myös jalkapallohistorian eniten MM- ja EM-kisoissa maaleja tehnyt eurooppalainen pelaaja.

Aiemmin tässä turnauksessa Ronaldo nousi EM-kisojen historian parhaaksi maalintekijäksi, kun hän maalasi kahdesti Unkarin verkkoon.

Portugali kohtaa EM-kisojen neljännesvälierissä Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelanneen Belgian. Koko pudotuspelikaavion näet täältä.

LUE MYÖS: