Cristiano Ronaldo saavutti uskomattoman maailmanennätyksen

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo teki taas jalkapallohistoriaa.

Ronaldo nousi EM-kisojen maalipörssin kärkeen, kun hän upotti kaksi maalia rangaistuspilkulta keskiviikkoillan viimeisessä lohko-ottelussa Ranskaa vastaan.

Sen lisäksi hän kaiversi nimensä maailmanennätyskirjoihin. Toisella täysosumallaan Ronaldo nimittäin saavutti iranilaislegenda Ali Daein uskomattoman maalisaldon.

Daei piti vielä keskiviikkoon saakka hallussaan miesten maajoukkuemaalien maailmanennätystä, mutta jakaa sen nyt Ronaldon kanssa. Kummallakin on niitä kasassa 109 kappaletta.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Ronaldon ensimmäinen maali laittoi puolestaan jo hieman toisenlaiset ennätyskirjat uusiksi, sillä kyseinen osuma oli hänen uransa 20:s arvokisoissa (EM- ja MM-kisat).

Ensimmäisellä maalillaan 36-vuotias supertähti ohitti eurooppalaisten pelaajien vertailussa saksalaisikoni Miroslav Klosen, joka teki pelivuosiensa aikana yhteensä 19 maalia MM- ja EM-kisoissa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Ronaldo on täten myös jalkapallohistorian eniten MM- ja EM-kisoissa maaleja tehnyt eurooppalainen pelaaja.

Aiemmin tässä turnauksessa Ronaldo nousi EM-kisojen historian parhaaksi maalintekijäksi, kun hän maalasi kahdesti Unkarin verkkoon.

Portugali kohtaa EM-kisojen neljännesvälierissä Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelanneen Belgian. Koko pudotuspelikaavion näet täältä.

LUE MYÖS:

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!